avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK’dan kaçan terörist: Örgüt dağılmak üzere

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’den kaçarak Gaziantep’in Karkamış ilçesi Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün iç yapısını anlattı.

PKK’dan kaçan terörist: Örgüt dağılmak üzere
A+
A-

PKK'dan kaçan terörist: Örgüt dağılmak üzere

Evlenme vaadiyle kandırılarak örgüte katılan ve terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’den kaçarak Gaziantep’in Karkamış ilçesi Suriye sınırında güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün kirli yüzünü anlattı.

Örgütün deşifresine yönelik verdiği önemli bilgiler dolayısıyla tutuksuz yargılan E.D, Mersin’de lise son sınıf öğrencisiyken ailesinin kendisini evlendirmek istemesi üzerine, terör örgütü PKK’nın faaliyetlerine katılan sevgilisi M.B. ile kaçtığını söyledi.

M.B ile evlenme ümidiyle Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gittiklerini anlatan E.D, “Ailemin beni başkasıyla evlendireceğini düşündüğümden M.B ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesine kaçtık. Cilo Dağı bölgesine gittik. Benim buradaki kod adım ‘Avaşin’di. Terör örgütüyle tanışmam M.B. sayesinde oldu. Kendisiyle Hakkari’ye kaçmadan birkaç gün önce ben sol kol iç tarafıma PKK, kendisi de sol kol iç tarafına YPG ibareli dövme yaptırdı.” ifadelerini kullandı.

KAÇAMAYINCA İNTİHARA KALKIŞTI

YPG/PKK kamplarında kendisine ideolojik ve pratik savaş eğitimi verildiğini belirten E.D, kampa geldikten 3 gün sonra kaçmaya çalıştığını ancak yakalandığını, daha sonra intihar girişiminde bulunduğunu anlattı.

Hastane olarak kullanılan binada 3 ay yoğun bakımda kaldığını, bu sürede de terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kitaplarının okutulduğuna dikkati çeken E.D, daha sonra pusu ve sızma gibi eğitimler verildiğini ancak kendisine silah verilmediğini söyledi.

E.D, örgüt hakkında söylenenlerin doğru olmadığını bildirerek, şu itiraflarda bulundu:
Örgüte katılmadan önce Mersin ve Hakkari’de bulunduğum esnada, örgütü bana ‘özgürlüklerin yaşandığı yer’ olarak anlattılar ama katıldıktan sonra hiçbir özgürlük görmedim. Örgütte ‘özgür irade, özgür düşünce diyorlardı’ ancak aradığım özgürlüğü kesinlikle bulamadım. Tüm sosyal ve kültürel yaşantımız yok edilmişti. Ailemizle görüşmemize bile izin verilmiyordu. Telefon kullanamıyorduk. Televizyonlarda sadece örgütsel programlar izletiliyordu. Örgütün katı kural ve kaidelerine göre yaşamak gerekiyordu. Hatta kadınlar saçlarını kesmek için örgütten izin alıyordu. Çünkü Abdullah Öcalan uzun saç sevdiğinden, saçlarımızın sadece örgülü vaziyette bulunması gerekiyordu. Kısaca ben örgüte katıldığım esnada örgütte aradığım özgürlük ve ideolojiyi bulup yaşayamadım. Buradaki yaşam tarzı zor gelince kaçma teşebbüslerine başladım.”

Kalaşnikof tüfekle kendisini vurduğunu aktaran E.D, daha sonra sivil hastaneye yattığını bu süreçte ÖSO’nun yardımıyla kaçtığını ve sınırda teslim olduğunu anlattı.

“ÖRGÜTÜN SON DURUMU VAHİM”

Örgütün her geçen gün kayıp verdiğini vurgulayan E.D, “Örgütün son durumu vahim. PKK dağılma aşamasına gelmiştir. Afrin operasyonunda örgüt ağır kayıplar vermiştir. Operasyonda yaralanan örgüt üyeleri dahi örgütü terk etmektedir. Şu an örgüt içerisinde de kaçmak isteyen çok kişi var.” ifadelerini kullandı.

Mersin Mezopotamya Kültür Merkezi’nin (KHK ile kapatılan) sanatsal faaliyetler adı altında örgüte eleman temin edilen bir yer olduğunu, HDP’nin de PKK’nın siyasi partisi olduğunu belirten E.D, Amerika’nın YPG’ye ilaç yardımında bulunduğunu duyduğunu da sözlerine ekledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.