avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK ile DEAŞ’ın güvenli geçiş pazarlığı

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor’daki yabancı DEAŞ’lıları, teslim olma ve ellerindeki YPG/PKK’lı esirleri geri verme şartıyla, İdlib’e geçirmek için örgütle pazarlık ediyor.

PKK ile DEAŞ’ın güvenli geçiş pazarlığı
A+
A-

qweqwe

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK ve Deyrizor’un Bagoz beldesinde kuşattığı yabancı uyruklu DEAŞ‘lılar arasında pazarlık sürüyor.

YPG/PKK, yabancı DEAŞ’lılar ve ailelerine, teslim olma ve esir tutulan YPG/PKK’lıları iade etme karşılığında, İdlib’e güvenli geçiş garantisi veriyor.

Ancak Arap kökenli bazı DEAŞ’lıların Irak’a geçmek istemesi, iki terör örgütü arasında anlaşmazlığa yol açıyor.

YPG/PKK, Irak’a geçişler konusunda henüz net bir tutum almazken, alternatif olarak Humus çöl bölgesindeki alana geçişi öneriyor.

ÖSO’DAN TEPKİ

ÖSO çatısı altındaki Ulusal Özgürleştirme Cephesi bileşenlerinden Ceyşü’l Nasır Ordusu sözcüsü Muhammed Raşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Sahada aktif bir muhalif bir grup olarak aldığımız bilgilere göre Deyrizor’un kırsalında yer alan Bagoz beldesinde sıkışan terör örgütü DEAŞ unsurları, PKK ile anlaşıp İdlib’deki muhalif grupların temas noktalarına getirilecekmiş. Eğer böyle bir anlaşma gerçek olursa DEAŞ’lı teröristler ile çatışmaya ve topraklarımızı savunup korumaya hazırız.” diye konuştu.

DEYRİZOR’DA SON DURUM

ABD ve Fransa’nın destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018’den bu yana DEAŞ’ı Deyrizor’dan tamamen çıkarmak için saldırılar düzenliyor. Halihazırda DEAŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor’da Fırat Nehri’nin batısındaki bölgede ise Esad rejimi güçleri bulunuyor.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.