avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

PKK-HDP uzantıları Ermeni iddialarını bahane ederek Hollanda’da yine sahnede

Hollanda’da çalışma yürüten Türk sivil toplum kuruluşları sözde ‘Ermeni soykırımı’na karşı çıkarak açıklama ve faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Ancak Türk toplumunun dayanışma içinde olmasını ve birlikteliğini içine sindiremeyen PKK/HDP uzantıları yine huzuru hedef aldı ve konuyu kötüye kullanarak kendine kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

PKK-HDP uzantıları Ermeni iddialarını bahane ederek Hollanda’da yine sahnede

AYRANCI, TÜRKLERİN ERMENİLERİ SOYKIRIMDAN GEÇİRDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Bu birlik ve dayanışma ortamını bozmak için bir anda ortaya çıkıp, Türklerin Ermenileri soykırımdan geçirdiğini iddia eden, kısa adı HTİB olan ve üyeleri dahi bulunmayan Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği adlı radikal ve marjinal bir oluşumun görevlisi olan Mustafa Ayrancı adlı bir kişinin, Türk milletine hakaret eden açıklamaları dikkat çekmişti.

AYRANCI, TÜRKLERİN DEMOKRATİK TEPKİ ve FAALİYETLERİ ÇARPITIYOR 
Pek çok Türk sivil toplum kuruluşu ise Ayrancı’nın radikal yaklaşımlarına da tepki göstererek, 23 Nisan ve 24 Nisan günlerini kapsayan açıklama ve faaliyetlerde bulundu. Ayrancı, bu demokratik faaliyetler üzerinden kendisinin tehdit altında olduğunu ve kendisine hakaret edildiğini ileri sürüyor.

PKK/HDP’LİLERDEN ve AYRANCI’DAN BİRLİKTE AÇIKLAMA
Bu gelişmeler üzerine Ayrancı, Hollanda’da faaliyet yürüttüğünü iddia ettiği, kağıt üzerinde ancak varlıkları ispatlanan, üye sayısı marjinal düzeylerde olan, adlarını alt alta sırladığı PKK/HDP derneklerinin kendisine destek verdiğini iddia ettiği bir açıklamada bulundu.

ŞAİBELİ YANLARI ve TUTARSIZLIKLARIYLA DİKKAT ÇEKEN İLGİ ODAĞI DA OLDU
“Sosyalist”
olduğunu iddia ettiği halde daha önce de FETÖ terör örgütü ele-başı Fethullah Gülen’e sahip çıkmasıyla gündeme gelen Mustafa Ayrancı, kendisine hakaret edildiğini bahane ederek, bu sefer Türkleri soykırımcılıkla suçlayıp hakaret ederek Hollanda basınında ilgi odağı olmayı başardı ve yayınladığı açıklamada bu görüşleri kabul etmeyenleri tehdit etti.

GÜLÜNÇ İDDİALAR EŞLİĞİNDE İTHAMIN DOZUNU ARTTIRDI
Radikal-marjinal HTİB’in görevlisi Mustafa Ayrancı’nın görüşlerinin ifade edilmesinin engellendiği şeklinde gülünç iddiayla yaptığı açıklamasında; Ermeni iddialarını kabul etmeyenlerin demokrasiyi içine sindiremeyen kaba milliyetçiler olarak itham ederek, Türk STK’larına karşı şu suçlama yöneltiliyor; “Ne yazık ki, demokrasiyi içine sindirememiş, başkalarının görüşüne tahammül edemeyen bazı malum çevreler yine gerçek yüzlerini gösterip HTİB’i ve Başkanı Mustafa Ayrancı’yı hedef olarak gösterip, hakaret etmek, hatta bir adım ileri gidip tehdit etmek aymazlığına düştüler.”

mustafa-ayranci-pkk-hdp-ermeni-genis

‘TÜRKİYELİ KURUMLAR’ ADIYLA ve DEMAGOJİK DİLLE TEHDİT 
Türklerin 1915’de Ermenilere soykırım ve etnik temizleme yaptıklarının kesinlikle kabul edilmesi gerektiği ifade edilen Mustafa Ayrancı’nın yaptırdığı açıklamada, “Bu çevreler ve kişiler kaba milliyetçi söylemlerle, çirkin bir dil kullanarak farklı görüşlere karşı ne denli tahammülsüz olduklarını bir kez daha gösterdiler.” denilmekte. Ayrancı’nın yaptırdığı belirtilen provokatif açıklamada “Yaşasın özgür düşünce” söylemi arkasından Türk STK’ları ve Türk toplumu demagojik bir dille suçlanarak ve tehdit edilerek, kendisine ‘Türkiyeli kurumlar’ olarak adlandıran PKK/HDP yanlısı STK’ların desteklediği belirtiliyor.

TÜRK KARŞITI ERMENİ İDDİALARINI DESTEKLEYEN İŞTE O ÖRGÜTLER
Türklerin Ermenilere soykırım gerçekleştirdiği için cezaya çarptırılması gerektiğini savunan, Mustafa Ayrancı’nın destekçisi olarak onun emrinde olduğu belirtilen ve üye sayıları son derece düşük olan bu marjinal ve radikal STK görünümlü oluşumlardan birkaç tanesi şöyle; HAK-DER (Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu), DSDF (Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu), HDP’yle birleşen radikal Emek Partisi’nin Hollanda uzantısı DİDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), Stichting KULSAN sanat, Theater RAST tiyatro, AKM (Alevi Kültür Merkezi Amsterdam).

LİSTEYİ BÖYLE UZATIP KENDİSİNİ KALABALIK GÖSTERİYOR
PKK/HDP’ye açık destek verdiği bilinen ve kimisi PKK/HDP’nin doğrudan emir altında uzantısı konumunda olan bu STK görünümü yapıların adları Mustafa Ayrancı’nın bildirisinde alt alta sırlanarak yer alırken Ayrancı’nın görevlisi olduğu HTİB’in (Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği) adının değişik ekleme ve uzantılarla 4 defa yer alması bir sahtekarlık olarak gözden kaçmadı.

‘BESLEME’ YAPILAR ve PKK’NIN DOĞRUDAN DESTEĞİ
Ayrancı’nın bildirisinde yer alan sözde STK’ların tamamının Amsterdam belediyesi tarafından parasal kaynak alıyor olması ve toplum içinde “besleme” olarak adlandırılan oluşumlar olması bir yana bildiride PKK terör örgütü’nün Hollanda’daki resim temsilcisi olarak bilinen ve güvenlik servisi AİVD tarafından da izlendiği bilinen ırkçı FED-KOM örgütünün (Kürt Dernekleri Federasyonu) yer alması korkuttu ve Ayrancı’nın arkasındaki gerçek gücün ortaya çıkmasına neden oldu.

NESİP CAN, AYRANCI’NIN MİLİTANLIĞINI YAPACAĞIM DİYE İTA’NIN ADINI İZİNSİZ KÖTÜYE KULLANIYOR
Yine listede adı geçen İTA’nın (Türkiyeliler için Danışma Kurulu Amsterdam) yöneticilerinden edinilen bilgiyle göre örgütlerinin adının böyle bir bildiride yer almalarına izin vermedikleri, Nesip Can’ın bunu kendilerinden izinsiz yaptıklarını belirtiyorlar. PKK/HDP destekli yapılarla adlarının alt alta, Mustafa Ayrancı’yı destekleyen bir sözde bildiride İTA’nın adının yazılması işlemenin Nesip Can adlı bir görevli tarafından kendilerine sorulmadan gerçekleştiği, Nesip Can’ın ise Mustafa Ayrancı’yla sübvansiyon ve parasal konularda dostluğunun olması nedeniyle bunu yapıp, zaten bitme noktasına getirilen İTA’nın adını bu şekilde kötüye kullandığı bildirildi.

nesip-can-amsterdam-orontes

İTA’nın adını kullanan Nesip Can’ın gençlik fotoğrafı; ATO araştırma grubunun yayınladığı bilgilere göre Mustafa Ayrancı’nın başında olduğu çetenin adamı olduğu belirtilen, radikal silahlı örgütlerle bağlantılı Nesip Can, Amsterdam’ın Güney’indeki Orontes adlı bir restoranın patronu.

Kaynak: MehmetçikTV

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.