avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5866
EURO
34,8084
ALTIN
2.509,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Pentagon’dan yeni açıklama: Bundan sonrası Esad rejimine bağlı

Pentagon’dan yeni açıklama: Bundan sonrası Esad rejimine bağlı
14.04.2018
A+
A-


ABD Genelkurmay Sözcüsü Kenneth McKenzie ile Pentagon Sözcüsü Dana White, Suriye’deki operasyonun ardından basın mensuplarının da katılımıyla yeni bir açıklamalarda bulundu

 

Pentagon: “Suriye’de tüm hedefler başarıyla vuruldu. Bombardıman rejime kesin ve net bir mesajdı. Amaç, rejimi kimyasal saldırıdan caydırmak. Suriye’nin kimyasal silah programı gerileyecek. Hiçbir kimyasal silah saldırısı yapamazlar diyemiyorum, ancak gerilettiğimizi söyleyebilirim. Suriye hava savunma sistemi etkisiz kaldı. Suriye’nin kimyasal ekipman ve materyal kaybı var. Sivil can kaybına dair elimizde bilgi yok. Rus hava savunma sistemi kullanılmadı. Rusya ile çatışmayı önleme kanalı açık. Bundan sonrasına Esad karar verecek.” açıklamasında bulundu.

“Öncelikle dün geceki operasyon son derece başarılıydı. Kimyasal silah programının kalbinin tamamı vuruldu. Gelecekte ne olacağını söyleyemem ancak tamamen meşru bir operasyondur. Hiçbir müttefik uçak ne zarar gördü ne saldırıya uğradı. Bundan sonra ne olacağı Esad rejiminin ne yapacağına bağlı olacak.”

“Suriye’nin verdiği cevabın herhangi bir etkisi olmadı. Suriye savunma sisteminin herhangi bir etkisi olmadı.”

“Rusya ile farklı seviyelerde olan bir iletişimimiz var. Bununla ilgili daha fazla bilgi vermem mümkün değil.”

“Hava savunma durumumuz son derece enerjik. Suriye sorununu ancak diplomasiyle çözebileceğimizi biliyoruz. Medeni ülkeler Suriye’de yaşananları gözardı edemez”

“Onlarla çatışmak, savaşmak istemiyoruz. Görevimiz DEAŞ’ı yenilgiye uğratmak.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.