avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Paralel Örgüt’ün bir kumpası daha çöktü

Bir kumpas daha çökme aşamasına geldi. Gelişme, Cizre’de 1993 ile 1995 yılları arasında yaşanan 20 faili meçhul cinayetle ilgili davada yaşandı. Cinayetleri Türk Silahlı Kuvvetleri’ne mal etmeyi amaçlayan davada, savcı bütün sanıkların beraatini istedi. Mütalaada, Emekli Albay Cemal Temizöz’ün de aralarında olduğu 8 kişinin beraati yönünde görüş bildirildi.

Paralel Örgüt’ün bir kumpası daha çöktü
A+
A-
Özel Görevli Mahkemelerin kaldırılmasının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan bir dava daha çökme aşamasına geldi.

 

Diyarbakır’ın Cizre ilçesinde, 1993 ile 1995 yılları arasında yaşanan faili meçhul cinayetlerle ilgili davada savcı bütün sanıkların beraatini istedi.

 

2009 yılında, gizli tanık ifadelerine dayandırılarak başlatılan davada, Emekli Albay Cemal Temizöz ve Eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atak’ın da aralarında olduğu 8 kişi sanık olarak yer almıştı. Bu dava ile 20 faili meçhul cinayet, sanki Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından işlenmiş gibi bir algı oluşturuldu.
6 yıl süren yargılama sonunda kumpas çökme aşamasına geldi.

 

Davanın 47’nci duruşması Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

 

Duruşmada Savcı Ali Erkan, tüm sanıkların beraatini istedi. Mütalaaya, Yargıtay ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları gerekçe gösterildi.

 

Taraf avukatlarının ek süre istemesi üzerine duruşma 5 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.