avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Öztürk Yılmaz kimdir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili, eski Musul-Irak Başkonsolosu Öztürk Yılmaz kimdir?

Öztürk Yılmaz kimdir?
22.06.2017
A+
A-

Öztürk Yılmaz, 1970 yılında Ardahan’da Alabala Köyünde doğmuştur. 6 kardeştirler. 12 yaşından liseyi bitirene kadar yatılı okudu. Ortaokul’da Ardahan merkezde okudu. Liseyi Ardahan’da bitirdikten sonra Ankara’ya gelip ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünde okuyarak mezun oldu. Avrupa Birliği’nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yaptı.

Öztürk Yılmaz, 1996 yılında Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başladı. Sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya Daireleri’nde Daire Başkanı, daha sonra da Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı’nda Daire Başkanı olarak görev yaptı.

Yurtdışında ise Kırgızistan Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’nde Müsteşar olarak görev yaptı.

15 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye’nin Musul Başkonsolosu olarak atandı.

11 Haziran 2014 tarihinde Musul Başkonsolosluğu’na IŞİD/DEAŞ terör örgütü’nün saldırısı sonucunda 49 personeli ve aile fertleriyle 101 gün rehin tutuldu. 20 Eylül 2014 tarihinde 49 personeli ve aile fertleriyle birlikte serbest bırakıldı.

Öztürk Yılmaz, Büyükelçiler Kararnamesi ile 2 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye’nin Tacikistan Büyükelçisi olarak atandı. 3 Eylül 2015 tarihinde 26. dönem TBMM milletvekili seçimlerine katılmak için bu görevinden istifa ederek Ankara’ya döndü. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ardahan 1. sıra milletvekili adayı oldu.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 26.dönem Ardahan milletvekili seçildi.

24 Ocak 2016 tarihi itibariyle CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Öztürk Yılmaz, 1995 yılında Özay Yılmaz ile evlendi. Sude Sena (d.1999), Özgü Ceren (d.2008), Aslı (d.2011) adlarında üç kız çocuğu vardır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.