avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Oyumuzu DENK Partisi’ne verelim / Stem DENK (lijst 14)!

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı İmdat Kaymaz yazdı.

Oyumuzu DENK Partisi’ne verelim / Stem DENK (lijst 14)!

Sevgili okurlarım. Bildiğiniz gibi 14 Mart 2017 tarihinde yine parlamento seçimleri var Hollanda’da. Demokrasi’ye inancımız ve katkımızın da olması için seçim büroların’da saymanlardan da birisi olacağım aynı zaman da ama bu yetmez tabiki. Önemli bir fark var ama bu defa geçmişteki yıllara nazaran seçimlerde.

Çünkü bu defa DENK adlı bir parti var ve biz yabancıların da bir sesi var demektir.

Ama sadece yabancıların bir sesi değil DENK. Aynı zamanda herkese bir yer var bu parti ve oluşum da.

‘Autochtoon’ denilen yerli Hollandalıların zaten her zaman sesi vardı bütün partilerde ama yabancıların sesi cılız iken iyice kısmaya çalışınca PvdA’dan önemli bir patlak verdi ve bildiğiniz gibi 2 Türk, Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk parti’yi terk etti.

Bu sadece bir parti’de örnek. Diğer partilerde aynı. Ne zaman Türklere ve Türkiye’ye küfür edersen seni listede yüksek yerlere koyuyorlar ve bu devlet politikası sanki!?! Sonrasın da Tunahan ve Selçuk, PvdA’yı terk ettikten sonra kamuoyu araştırması yapıp DENK Partisi’ni kurdular.

Haklı olarak başlıca ırkçılığı ve ayrımcılığı konu edinipden buna karşı mücadele etmeyi kendilerine misyon edindiler! Ayrımcılığa ve ırkçılığa en çok yabancılar maruz kaldığı için de doğal olarak bir çok yabancı başta olmak üzere bu parti ve oluşuma destek vermeye karar verdiler.

Ama tabi ki adaleti de çok önemseyen yerli Hollandalılar da var ve çoğalmak’ta şükür ve inşAllah gelecekte de daha fazlası katılır tabiki. DENK’te ay da sadece ve sadece 1 avro ödeyerek üye olunabilinilir ve(ya) gönüllü de olunabilir. Bu üye ve gönüllülerden biri de benim. Bence herkes hem üye olmalı hem de gönüllü olmalı geleceğimiz için burada.

Neden mi?

Çünkü ayrımcılığa ve ırkçılığa en çok ‘allochtoon’ (yabancı) kategorisinde olan vatandaşlar maaruz kalıyor, çünki saçımız sarışın ve(ya) gözlerimiz mavi değil.

Hollanda’da daha çok eşitlik için bu mücadelenin bir yerinden tutmak gerek. Yıllarca Hollanda da sosyal demokrat olan PvdA’da üyeliğimi bırakıp mücadeleme hız verdim, çünkü Hollanda’da da diğer Avrupa ülkeleri gibi kategorik olarak sağa kayma var bütün partilerde. Maalesef bu PvdA’da da geçerli.

Örneğin PvdA’nın lideri Diederik Samson Türkiye’ye “een verschrikkelijk land” deyip küfür eder gibiydi. Ve kendisininde adına Hollanda başbakanı’nı ve dönemin AB başkanı olan Mark Rutte’yü Ankara’ya gitmesini destekleyip mülteci krizini yalanlarla Türkiye’ye yükletmek isteyip kısmen de bu yüzden maalesef “başarılı” oldular. (Avrupa’nın norm ve değerleri bu mu diye merak ediyor insan doğrusu. Hani iki de bir bizim norm ve değerlerimize uymalısınız diye deniliyor ya!)

AB’nin bize verdiği hiç bir sözü tutmadı. Ne vize de kolaylık var Türklere ne de söz verilen 6 milyar avro ödendi Türkiye’ye. Yarısını bile ödemiş olsalar şaşardım doğrusu. Aradan yıllar geçti geçiyor. Bu iki yüzlülüğü ben kaldıramam, umarım sizin için de bu geçerlidir ve sadece bu neden bile PvdA’ya asla bir oy vermemek için yeterli bir nedendir!

DENK Lideri Tunahan Kuzu ve gazeteci İmdat Kaymaz

Sonuçta davul bile dengi dengine çalar! Umarım sizde DENK Partisi‘ne oyunu verirsiniz, eğer denginiz DENK ise?

Son olarak ise diyeceklerim şu; 2008’de Hollanda televizyonunda (BNN) bu Samson adlı lider milli İQ test programın da 136’lık İQ ile birinci çıkmış ama nasıl zeka ise bende anlamadım. Neden mi? Amsterdam belediyesin de siyaset yapan aslen hukukçu olan Lodewijk Asscher’ı parlamento’da ve hükümet’te bakan yaptırıp kendi kuyusunu kazıp sessizce istifa eden ve yok olan da yine bu Samson’du.

Üstüne bir bardak soğuk su veya günah olmazsa bir zemzem suyu içsin de bari afiyet olsun!

İmdat Kaymaz – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu Üyesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.