avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4962
EURO
34,6396
ALTIN
2.478,94
BIST
9.628,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Osman Pamukoğlu’dan Avrupa ve Hollanda için önemli karar

HABER MERKEZİ – Osman Pamukoğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı Hak ve Eşitlik Partisi’nin (HEPAR) Hollanda teşkilatında bayrak değişimi yaşandı.

Osman Pamukoğlu’dan Avrupa ve Hollanda için önemli karar
A+
A-

SİYASİ KULİS – 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul’dan bağımsız aday olan ve ırkçı terör örgütü PKK’ya karşı 90’lı yıllarda başarılı mücadelesiyle adından bahsettiren emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun Genel Başkanlığını yaptığı kısa adı HEPAR olan Hak ve Eştlik Partisi yurtdışında, Türklerin bulunduğu coğrafyalarda ilk örgütlenen partilerden olmuştur. Bu yüzden bazı dış istihbarat servislerinin hedefine girerek 2009 yılki ‘AB İlerle Raporu’nda bile HEPAR’ın adı “yükselişi durdurulması gereken milliyetçi parti” olarak önü kesilmesi gereken hareket olarak geçiyordu.

HEPAR HOLLANDA TEŞKİLATLANDI
Buna göre uzun süre önce kurulan ancak 2014’ün sonunda resmen teşkilatlanan HEPAR Hollanda teşkilatının başkanlığını 2014’ün sonundan beri işletmeci Ergin Kızılaslan yürütüyordu.

KIZILASLAN’A ÖNEMLİ VE DAHA GENİŞ YENİ GÖREV VERİLDİ
Avrupa Türk Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre Ergin Kızılaslan’ın Yönetim Kurulu’yla Mayıs ayında Genel Başkan Tümgeneral Pamukoğlu’na yaptıkları ziyarette Yurtdışı Örgütler Sorumluluğu geçici görevi HEPAR Genel Merkez kurmaylarınca Pamukoğlu’nun huzurunda Kızılaslan’a tevdi edildi. HEPAR Hollanda ekibi ayrıca İstanbul 3.Bölge’den Milletvekili adayı olan HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu için siyasi kampanya yaptılar.

AHMET ERKAN HEPAR HOLLANDA BAŞKANI OLDU
Bunun üzerine boşalan Hollanda teşkilat başkanlığı koltuğuna Ahmet Erkan getirildi. Yaşanan bayrak değişiminde HEPAR Hollanda teşkilat başkanlığına getirilen, önceki dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Erkan Avrupa Türk Gazetesi’ne şu açıklamada bulundu “Çalışmalarımız giderek yoğunlaşıyor. STK’larda yetişmiş pişmiş tecrübeli arkadaşlarımız vardı. Önümüzde uzun bir yol gözükmektedir, amacımız dürüst insanlar’lan bu yola devam etmek ve bu insanları bir çatı altında toplamaktır.”

HEPAR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KILIZLASLAN GURURLU
Ergin Kızılaslan 11 Temmuz’da Ankara’da yapılan HEPAR Kurultay’ında partinin en üst organı olan Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçildi ve ardından da PM’nin içinde Genel Başkan Yardımcılarından oluşan Başkanlık Kurulu üyeliğine Yurtdışı Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. HEPAR Genel Başkan Yardımcısı Kızılaslan Avrupa Türk Gazetesi’ne konuştu ve yeni görevini şu şekilde değerlendirdi: “Partim adına gururluyum onurluyum. Bütün Türklerin hakları için eskiden de olduğu gibi daha büyük bir şevkle Türklüğün, tüm dünya Türklerinin birliği davasının ve partimizin bayrağını daha yükseklerde dalgalandırmaya gayret edeceğiz. Allah utandırmasın. Tanrı Türkü korsun.”

YURTDIŞI ÖRGÜTÜ’NDE ‘KONFEDERASYON’ MODELİ
Yurtdışı örgütlenmenin ise ülke teşkilatlarının üst organı olan Konfederasyon şeklinde olacağı ifade edildi. Kızılaslan’ın HEPAR Genel Başkan Yardımcısı olarak Fransa, Almanya, Belçika, Finlandiya, Danimarka, Slovakya, ABD, Avusturya, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin yer aldığı Konfederasyon’un başında olacağı belirtildi.

pamukoglu avrupa ve hollanda atamasi

TÖREN DAHA YAPILMADI
Türkçü bir profil çizen parti, Hollanda’daki özellikle Ülkücü ve diğer kesimlerden gelen Milliyetçi gençlerin ilgi gösterdiği gözlenen HEPAR’ın Hollanda’daki görev değişikliği ile ilgili törenin daha yapılacağı belirtildi. Törene ilgi beklenirken sadece Türk düşmanı değil aynı zamanda pek çok HEPAR’lı tarafından Milliyetçiliği tekelinde zan ettiği ifade edilen kimi kesimde de rahatsılık verdi kulislerde konuşuluyor. Kızılaslan ve HEPAR Hollanda Ramazan ayında Uygurlar’la ilgili olarak Rotterdam’da düzenlenen yürüyüşte başarılı bir profil çizmişti.

KIZILASLAN VE YURTSEVER EKİBİNE TEBRİKLER
HEPAR Yurtdışı Örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin Avrupa ve Hollanda kökenli Ergin Kızılaslan’da olması nedeniyle biz de Avrupa Türk Gazetesi ailesi olarak kendisini ve partilileri tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.