avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Önceliğimiz eğitim ve Türkçe dili olmalı

“Geldikleri ve yaşadıkları ülkeye yararlı bireyler olmaları için çocuklarımızın eğitimine destek olun, Türkçeyi iyi öğrenmelerini sağlayın”

Önceliğimiz eğitim ve Türkçe dili olmalı
A+
A-

Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay, dört yıllık görev süresini tamamladı. Gülsüm Tan ve Hasan Akdoğan, Hannover’den aktarıyor.

Veda turlarına başlayan Günay, görevini elinden geldiği kadar iyi bir şekilde yerine getirdiğine inandığını belirterek, bu anlamda Ankara’ya huzur ve mutluluk içerisinde döneceğini söyledi. Türk Hava Yolları (THY) Bremen Bölge Müdürü Tekin Ekinci tarafından makamında ziyaret edilen Başkonsolos Günay, “Görev sürem, çok zengin ve dolu geçti. Yediden yetmişe tüm insanlarımız beni kalplerine bastılar. Bende bu duygu ve düşüncelerle buradan gönül rahatlığı ile ayrılıyorum” dedi.

Görevi süresince ağırlıklı olarak eğitim konusuna önem verdiğini belirten Günay, “Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Çünkü, çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimine yapacağımız yatırım en güzel yatırımdır” diyerek, ailelere şöyle seslendi: “Geldikleri ve yaşadıkları ülkeye yararlı bireyler olmaları için çocuklarımızın eğitimine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı istek ve özveriyle destek olmaya devam edin. Önceliğimiz eğitime önem olmalı. Ayrıca meslek eğitimi konusunda yerel makamlar kapılarının çalınmasını bekliyor.” Anadilin önemine de vurgu yapan Başkonsolos, Türk dilini iyi bilenlerin başarılarının tesadüf olmadığını, bunun uluslararası bilimsel araştırmalarca da kanıtlandığını söyledi.

Aşağı Saksonya, Bremen ve Saksonya-Anhalt eyaletlerinden oluşan  görev alanındaki herkese desteklerinden dolayı teşekkür eden Günay, özellikle Bremen’de yaşayan insanlarımızı övdü. Günay, “Bremen’de bir başkonsolosluğumuz yok ama, bütün insanlarımız birer başkonsolos gibi çalışarak benim işimi kolaylaştırdılar. Yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Türk basınına da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada ziyarette duygulu anlar yaşandı. THY Bremen Bölge Müdürü Tekin Ekinci, “Sizi, halkımızla bütünleşen, Almanca diline hakim ve sanat ruhlu bir başkonsolos olarak tanıdık” ifadesini kullandı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.