avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

OHAL sonrası terörle aralıksız mücadele

18 Temmuz’da son bulan OHAL bir kez daha uzatılmayacak. OHAL sonrasında FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle amansız mücadelenin sekteye uğramaması için önlemler alınacak. 

OHAL sonrası terörle aralıksız mücadele
A+
A-

Osman Nuri CERİT  

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında uygulamaya başlanan Olağanüstü Hal 24 ay son buluyor. OHAL’in sona ermesinin ardından terörle mücadelenin aksamasının önüne geçmek amacıyla bazı kanunlarda değişikliği yapılacak.  

20 MADDELİK TEKLİF 

AK Parti grubunun hazırlayacağı yasa teklifi çalışmalarında sona gelindi. Yaklaşık 20 maddeden oluşması planlanan teklifin Meclis tatile girmeden işleme alınması hedefleniyor. Terörle Mücadele ile Devlet Memurları Kanunları başta olmak üzere çeşitli kanunlarda değişiklik öngören teklifte, terör örgütleriyle irtibat ve iltisakı belirlenenlerin meslekten ihraçlarına, soruşturma ile kovuşturmaların yürütülmesine yönelik düzenlemelerin de yer alması bekleniyor. 

VALİLERE EK YETKİLER

Teklifte valilerin yetkilerinin genişletilmesine yönelik düzenlemeleri de olacak. Valilere terörle mücadele edilen yerlerde güvenli bölge oluşturma, geçici sokağa çıkma yasağı getirme, gösteri yürüyüşlerini iptal etme, aşırılık propagandası yapılan mekânları kapatma yetkilerinin getirilmesi planlanıyor. 

O oda ilk günkü gibi korunuyor

Marmaris’te 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin saldırdığı 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel’deki Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisi olarak kullandığı oda ile şehit koruma polisi Mehmet Çetin’in kaldığı oda, olayın ardından otel yönetimi tarafından kapatıldı. Müşterilere verilmeyen her iki odadaki eşyalar da olduğu gibi bırakıldı. Ziyarete de kapalı olan odalarda halen atılan kurşun ve el bombasının izleri duruyor. Girdiği çatışmada darbeci askerler tarafından şehit edilen Erdoğan’ın koruma ekibinden polis memuru Mehmet Çetin’in kaldığı odada, sıkılan 40 kurşunun izleri tek tek numaralanmış durumda. 

80 MERMİ İZİ DURUYOR

Erdoğan’ın çalışma ofisinde de darbeci askerler tarafından sıkılmış 80 kadar merminin izleri göze çarpıyor. Başkan Erdoğan’ın çalışma ofisindeki toplantı odasında bulunan masa üzerinde A-4 kâğıtları ve dinlenme odasındaki seccade ve tespih de bırakıldığı yerde muhafaza ediliyor. Bir otel yöneticisi, bin 800 kişilik tesisin 1 Ağustos’a tarihine kadar dolu olduğunu belirtip, “Yarısından fazlası Türk müşterimiz. Tatilcilerimizin bazıları 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programına katılmak için önceden rezervasyon yaptırarak geldi. Çatışmanın olduğu odaları görmek isteyenlere izin vermiyoruz” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.