avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5056
EURO
34,5926
ALTIN
2.492,40
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Oğan’ın katıldığı Nevruz Şenliği’yle Lahey’de yine tarih yazıldı

Nevruz Lahey’de yoğun katılımla yapıldı. Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Lahey’de bu yıl düzenlediği 23. Türk Dünyası Nevruz Şenliği, MHP Genel Başkan adayı Dr. Sinan Oğan’a olan yoğun ilgiye sahne oldu.

Oğan’ın katıldığı Nevruz Şenliği’yle Lahey’de yine tarih yazıldı
A+
A-

OLDUKÇA RENKLİ
Değişik bölgelerin folklor gösterilerinin sahne aldığı buluşmada Hollanda Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Aşkın konuştu. Aşkın, Nevruzun kardeşliği simgelediğini altını çizdi ve şunları kaydetti; “Düzenlediğimiz 23.Türk Dünyası Nevruz Şenliği hepinize kutlu olsun. Biz Türk ve tüm Türk Dünyası için önemli olan bugünde birarada olmak dosta-düşmana ayrı bir tablo sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

sinan ogan lahey3

AŞKIN: GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ
Azerbaycan Türk Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Aşkın, “Geleneklerimizi yeni nesillerimize aktarmak için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bugün dostluklarımızın pekişmesini sağlıyan önemli bir gündür. Zira, Nevruz, ekmeği bölüşmektir, dayanışmadır. Hollanda’da yaktığımız Nevruz ateş, hep yanmaya devam edecektir.” dedi.

sinan ogan lahey4

OĞAN: HEP EZİLEN TÜRKLER
MHP Genel Başkan adayı ve eski Iğır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, konuşmasının başında Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği takdir ederek, şunun altını çizdi, “Nevruzumuz bütün Türk dünyası için kutlu olsun. 21 Mart Türk Dünyası’nın Nevruz bayramı maalesef Türkiye’deki terör saldırıları sebebi ile ertelenmek durumunda oldu. Türkiye’de terör maalesef canımızı yakıyor.

sinan ogan lahey2

Bu sebeple huzurunuzda Türkiye’de vatanı için canını veren bütün askerlerimizi, polislerimizi, koruyucu ve güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnet ile anıyorum. Aynı zamanda bu gün Azerbaycan’da vatan savunmasında şahadet şerbetini içen askerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aynı zamanda Türkmen dağında Bayırbucak Türkmenlerinin kahraman mücadelesini selamlıyorum. Orada Şehit düşen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Maalesef dünyanın her yerinde ezilenler Türkler. Vatanı elinden alınmak istenen Türkler. Zulüm gören Müslümanlar. O sebeple Nevruzumuzun bütün Türk-İslam alemine barış, huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.” dedi.

sinan ogan lahey5

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı Şenlik Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği’nin takdim ettiği Nevruz yemeğinin ardından sona buldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

sinan ogan lahey6

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.