avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3184
EURO
35,0487
ALTIN
2.307,01
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

O acı rakam ve Şehitlerin kimlikleri açıklandı

TSK, Dağlıca’da 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin ise yaralandığını duyurdu.

O acı rakam ve Şehitlerin kimlikleri açıklandı
A+
A-

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

06 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda, daha önceden Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüş, araçlarda bulunan Kahraman 16 silah arkadaşımız şehit olmuştur. Kahraman altı silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, yaralıların tedavilerine hâlihazırda devam edilmektedir.

Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00’dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Öte yandan Dağlıca’da PKK’nın hain saldırısında şehit olan askerlerin kimlikleri ve memleketleri belli oldu.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında PKK’lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı.

Genelkurmay Başkanlığı, yaptığı açıklamada 16 askerin şehit, 6 askerin de yaralı olduğunu duyurdu.

16 şehidin isimleri ve memleketleri şöyle: (Rütbe ve isim/Doğum tarihi/Memleket)

Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan / 1976 / Erzurum-Olur

Piyade Çavuş Tolga Artuğ / 1991 / Iğdır

Muhabere Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere / 1993 / Manisa-Salihli

Piyade Er Adnan Ergen / 1990 / Muğla-Seydikemer

Piyade Er Uğur Yıldız / 1987 / Tokat-Erbaa

Piyade Er Resul Coşkun / 1992 / Konya Kadınhanı

Piyade Onbaşı Fatih Duru / 1988 / Çanakkale-Ezine

Piyade Er Cihan Aksarı / 1988 / Düzce

Piyade Uzman Çavuş Tayfur Hançer / 1990 / Ardahan-Göle

Topçu Uzman Çavuş Tuğrul Köseoğlu / 1987 / Konya-Ereğli

Piyade Er Muharrem Öksüz / 1995 / Konya-Karatay

Astsubay Kıdemli Çavuş Cemre Salih Gözen / 1990 / Mersin-Tarsus

Bakım Üstçavuş Okan Taşan / 1988 / Erzurum-Şenkaya

Bakım Uzman Çavuş Harun Saltalı / 1986 / Kahramanmaraş- Andırın

Bakım Astsubay Çavuş Deniz Göçkün / 1992 / Balıkesir-Karesi

Bakım Astsubay Mustafa Özdemir / 1992 / Bilecik-Bozüyük

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Şehitlerin isimlerinin açıklanmasından sonra bir çok eve ateş düştü. İşte şehit evlerinden gelen ilk bilgiler…

OSMANİYE 8. ŞEHİDİNE AĞLIYOR
Şehit olan 16 askerden biri olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Harun Saltalı’nın Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası Harun Saltalı, Osmaniye’nin son 37 günde verdiği 8’inci şehit oldu. Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi’nde oturan baba Yusuf ile anne Sultan, çatışmalar başladıktan sonra Harun Saltalı’dan haber alamadı. Genelkurmay Başkanlığı’nın şehit sayısını açıkladıktan sonra yine ulaşamayan anne Sultan Saltalı, oğlunun şehit olduğunu anlayıp baygınlık geçirdi. Haberi duyan komşuların ihbarı üzerine evin yakınındaki 112 Acil Servis İstasyonunda görev yapan sağlık ekipleri anneye ilk müdahaleyi yaptı.

MİLLETİMİZ SAĞOLSUN
Daha sonra Kadirli Kaymakam Vekili Sumbas Kaymakamı Bedir Deveci, Garnizon Komutanı Albay Alaattin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı MHP’li Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik acı haberi vermek için eve geldi. Deveci ve beraberindekileri kapıda karşılayan baba Yusuf Saltalı, “Milletimiz sağolsun” dedi. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı.

EVİN TEK ÇOCUĞU DAĞLICA’DA ŞEHİT OLDU
Şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere’nin şehit haberini; MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

ŞEHİT YARBAY’IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere’nin şehit haberini; MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

ŞEHİT YARBAY’IN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Şehit olan Astsubay Çavuş Cemre Salih Gözen’in Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. 25 yaşındaki şehit evin tek oğluydu. Acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti. Acı haberi alan baba Hayri ile anne Fatma Gözen gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, Tarsus Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna dev Türk Bayrağı astı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.