avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Numan Kurtulmuş’tan ‘TBMM Başkanı’ sorusuna yanıt

Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle boşalacak TBMM Başkanlığı için kimin aday olacağı konusu belirsizliğini korurken konuya ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, “Kimin Meclis Başkanı olacağı Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ile istişareleri sonucu belirlenecektir” dedi.

Numan Kurtulmuş’tan ‘TBMM Başkanı’ sorusuna yanıt
10.02.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Hatay’da Anadolu Yayıncılar Birliği’nin Kültür Turizm ve Medya Kurultayı’nda soruları yanıtladı.

“GÖREVE TALİP OLMADIM”
Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre Kurtulmuş, Binali Yıldırım’ın istifasının ardından kimin TBMM Başkanı olacağına ilişkin soruya “Yeni sistemde parlamentonun çok güçlü olması gerekiyor. Kimin Meclis Başkanı olacağı ise Sayın Cumhurbaşkanımızın parti ile istişareleri sonucu belirlenecektir. Son derece prestijli ve önemli bir görev olduğunu biliyorum. Ben siyasi hayatim boyunca hiçbir göreve talip olmadım. Sayın Cumhurbaşkanımız ile partinin kararı belirleyecektir” yanıtını verdi. 

“BANA YAPILMIŞ KOMPLO”
“Meclis Başkanlığı için adınız geçiyor. Size yönelik siyasi bir operasyon ya da medya üzerinden bir manipülasyon olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna Numan Kurtulmuş şu yanıtı verdi: “Zamanlamasını manidar bulduğumu ifade etmek isterim. Siyasi hayatım boyunca bana yapılmış ikinci komplodur. 17/25 Aralık’tan sonra FETÖ’nün bir komplosu olmuştu. Burada da aynı şey oldu. Bu arsa meselesi şudur: 10 yaşlarında idim. Selametköy’de Milli Gazete’nin dağıttığı arsalardan biridir; tarih 1976. Nerede olduğunu bile bilmem. Haberi yapan gazetedeki arkadaşı aradım. Doğrusunu öğrenince haberi 2 saatte tasfiye etti. O da bir balondu. Allaha şükür tutmadı.”

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,