avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Netanyahu’nun elini sıkmayan Hollandalı Türk milletvekili Tunahan Kuzu kimdir?

Netanyahu’nun elini sıkmadığı görüntüleri medyada yer bulan, uzun süredir Hollanda’da siyasi hayatın içerisinde yer alan Türk milletvekili Tunuhan Kuzu kimdir? Tunuhan kuzunun hayatı ve siyasi serüveni haberimizde.

Netanyahu’nun elini sıkmayan Hollandalı Türk milletvekili Tunahan Kuzu kimdir?
A+
A-

Aslen Türk olan Hollandalı Tunuhan Kuzu, meclisi ziyarete gelen İsrail Başkanı Netanyahu’nun elini sıkmadı. Görüntüler kısa sürede medyada yer buldu. Peki, Hollanda’da DENK (think-düşün) kuruluşunun içinde yer alan ve temsilcisi olarak milletvekilliği yapan Tunuhan Kuzu kimdir?

TUNUHAN KUZU HAYATI VE DENK HAREKETİ
Tunuhan Kuzu Kocaeli Kandıralı bir ailenin çocuğu olarak 1981 yılında dünyaya geldi. Ailesi 1978 yılında Hollanda’ya işçi olarak göç eden, Tunuhan Kuzu hayatını Hollanda’da geçirdi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

5 dil bilen milletvekili üniversite eğitimini Roterdam Erasmus Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümü’nde aldı. 2008 ve 2012 yılları arasında sosyal-demokrat işçi partisi PvdA’dan Rotterdam Anakent Belediye meclis üyeliği yaptı.

Tunuhan Kuzu, 20 Eylül 2012 tarihinde PvdA’dan Temsilciler Meclisi milletvekili seçildi. 2014 yılında PvdA ile fikir uyuşmazlığı yaşadı. Kuzu uyum politikasına karşı çıktığı için partiden ihraç edilmişti. Daha sonra kurucusu olduğu DENK partisi ile meclise yeniden girdi.

Milletvekilliği yaptığı sürece, alternatif fikirlere ve azınlık politikalarına önem veren genç söylemleri olan biri olarak dikkat çekiyor.

2016 başında Fransa’daki patlamanın ardından saygı duruşunda duran ama Ankara saldırısından sonra bu teklifi kabul etmeyen meclisi protesto etmiş ve tek başına 1 dakika saygı duruşunda durmuştu. Bu protestosu uzun süre gündem olmuştu.

Muhalif tavrını adaletten yana sergileyen Tunuhan Kuzu İsrail Başbakanı Netanyahu’nun da elini sıkmamıştı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.