avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Neden birçok Batılı ülke darbe girişimini kınamadı?

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ yazarı Damla Çiğdem, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirerek Türk milletinin kanını döken Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) vahşetine Batı’nın takındığı tutumu yazdı.

Neden birçok Batılı ülke darbe girişimini kınamadı?

15 temmuz gecesi Türk milleti daha önce hiç görmediği bir vahşetle karşı karşıya kaldı. Tanklar sivilleri ezdi, masum insanların üzerine helikopterlerden ateş açıldı, Meclis bombalandı ve silahsız insanlar başlarından vurularak şehit edildi.

Türkiye’deki darbe girişimi hakkında ilk yorum yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry idi ve şöyle dedi: ‘Umuyorum Türkiye’de istikrar ve barış olur’. Bu, Türkiye’nin yakın dostu sayılan bir ülkeden, özellikle de Türk milleti bu kadar zorlukla karşı karşıya iken, beklenmeyen bir konuşmaydı ve darbeyi açık bir şekilde kınamıyordu. ABD’li makamlardan kınama mesajlarının ancak darbe girişimi başarısız olduktan sonra gelmesi oldukça ilginç ve aslında rahatsız edici bir durumdu. Birçok insan ve bazı gazeteciler sanki eli kanlı darbe girişimcilerinin başarılı olmasını bekliyor gibi bir üslup kullanmaktan çekinmedi. Kerry ve AB Yüksek Temcilsi Mogherini’nin ortak basın toplantısında Türkiye’ye demokrasi, insan hakları ve temel özgürlükler konusunda uyarılar yapıldı. NATO ve AB’nin gerekliliklerine uymaması halinde, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılabileceği ve AB’ye alınmayabileceğini söylediler.

Darbe girişimi sırasında Türkiye’yi ilk arayan ülke Rusya

Darbe girişimi sırasında Türkiye’yi ilk arayan ülke olan Rusya’yla yakınlaşma kuşkusuz daha da artacak, son görüşmelerin yansıttığı kadarıyla dostluk ilişkileri daha hızlı pekişecek. Bu yakınlaşma, Türkiye’nin büyük bir kazancıdır ve Rusya, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin müttefiki olacaktır.

Türkler için büyük bir deneme…

Sonuç olarak bu Türkiye için büyük bir denemeydi ama Türkler başarılı oldular. Bu çirkin girişimi hep birlikte karşı koyarak alt ettiler ve tüm dünyaya birliklerinin gücünü gösterdiler. İster muhafazakar, ister seküler, ister Kürt, Türk, Arap, Sünni, Şii olsun, her kesimden vatandaşımız hayatını tehlikeye atarak ve kendi bedenini kalkan yaparak vatanını, demokrasisini ve özgürlüğünü korudu. Gün, birlik günüdür. Türk milleti zalimlerin, demokrasisine zarar vermesine asla izin vermeyecektir.

Adnan Oktar’ın fikirlerinden faydalanmıştır.

Damla Çiğdem – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.