avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3367
EURO
35,1613
ALTIN
2.242,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mustafa Yeneroğlu kimdir?

Yurtdışındaki Türkleri temsilen AK Parti İstanbul Milletvekili olan avukat Mustafa Yeneroğlu kimdir?

Mustafa Yeneroğlu kimdir?
20.06.2015
A+
A-

Mustafa Yeneroğlu, 1975 yılında Bayburt’ta doğdu. 1976 yılında ailesinin Almanya’ya göç etmesi dolayısıyla 1 yaşından beri Almanya’nın Köln kentinde yaşamaktadır. Almanya’da ilk, ortaokul ve lise eğitiminden sonra 2000 yılında Köln Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Ayrıca fark dersleri vererek 2007 yılında da 9 Eylül Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

ÇALIŞMALARI
1987 tarihinden beri sivil toplum çalışmalarında aktif olarak görev almaktadır. İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev yaptı. Gençlik Teşkilatı idareciliği, Hukuk Müşavirliği, Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden sonra 2011-2014 yılları arasında Genel Başkan Yardımcısı ve en son olarak Genel Sekreter olarak görev yaptı.

Anayasa Hukuku, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) mevzuatı, Avrupa ülkelerinde din-devlet ilişkileri, Azınlık Hukuku, Almanya Dinî Cemaatler Hukuku, Yabancılar ve Vatandaşlık Hukuku, din özgürlüğü, ayrımcılık, göç politikaları, diaspora politikaları, yurt dışı kültür, eğitim ve din politikaları ile ilgili çalışmalar yaptı.

Göçmen, azınlık hakları ve Avrupa’da yoğunlaşan İslam düşmanlığı ile ilgili siyasi ve hukuki çalışmalarda yer aldı ve üç yüzden fazla davayı takip etti.

Ayrıca Avrupa’da yayımlanan Perspektif dergisinin genel yayın yönetmenliğini ve kültür-sanat ve felsefe dergisi Sabah Ülkesi’nin yayın sorumluluğunu üstlendi. Türkiye dışında yaşayan vatandaşlarımızın dillerini, kültür ve kimliklerini muhafaza etmeleri için Türkçe yayınların arttırılması konusunda çeşitli çalışmalar yaptı ve bu doğrultuda birçok projeyi hayata geçirerek ilmi ve kültürel hizmetlerde bulundu.

DİĞER BİLGİLER
1995 – … : Amnesty International Üyesi
2005 – 2011 : Almanya İslam Konseyi Hukuk Müşaviri
2006 – 2009 : Alman İslam Konferansı Üyesi
2011 – … : Göç Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
2012 – 2015 : İletişim Ajansı 99names communication GmbH Genel Müdürü
2012 – 2015 : Yayınevi Plural Publications GmbH Genel Müdürü
2012 – 2015 : T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi
2013 – 2014 : Ayrımcılık ve Irkçılıkla Mücadele Derneği (Federation against Injustice and Racism) Kurucu Başkanı

Yurtdışında yaşayan vatandaşların ilk defa oylarını yerinde kullandıkları 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde, yurtdışı Türklerini temsilen AK Parti’den İstanbul 3.Bölge’den 10’uncu sıradan milletvekili olarak seçildi. AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, yurtdışındaki Türkler açısından önemli kanun tekliflerinin altında imzası buluyor.

AK Partinin 12 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen 5. Olağan Kongresinde Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği görevini seçildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde tekrar milletvekili seçilmiştir. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

mustafa yeneroglu ak parti avrupa skm baskani

yeneroglu yurtdisi milletvekiligi teklifi

pasaport-harclarinin-yariya-indirilmesi-teklifi-mecliste

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. M Sağlam dedi ki:

    Alman kanalında konuşurken yanındaki Cem denen pislik hırsından geberiyordu. Çünkü adam sakin ve çok tatmin edici konuşuyordu. Tebrik ediyorum O ‘nu ve O ‘nu vekil yapanları.