avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Müslüm Doğan kimdir?

63. hükümetin (seçim hükümetinin) Kalkınma Bakanı ve 25. dönem HDP İzmir 2.bölge Milletvekili Müslüm Doğan kimdir?

Müslüm Doğan kimdir?
27.08.2015
A+
A-

Müslüm Doğan (15 Ekim 1959; Divriği, Sivas) siyasetçi.

Müslüm Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 63. hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Geçici seçim hükümetinde bir diğer HDP’li Ali Haydar Konca da AB Bakanı oldu.

Evli ve bir çocuk babasıdır. Müslüm Doğan Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Müslüm Doğan Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Müslüm Doğan Uzun yıllar SGK’da şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. Müslüm Doğan HDP’nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Müslüm Doğan Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Müslüm Doğan 2015 Genel Seçimleri HDP 25. Dönem İzmir 2.bölge Milletvekili adayıydı, seçildi ve 7 Haziran’daki seçimlerden sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 63. hükümetin, zorunlu seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak atandı. HDP adlı siyasi parti Kürt ırkçısı terör örgütü PKK’nın uzantısı olarak bilinmektedir.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.