avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Muharrem İnce’den Valiye: Bu şehri terk et, sana bu şehri dar ederiz

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’na sert sözler.

Muharrem İnce’den Valiye: Bu şehri terk et, sana bu şehri dar ederiz
05.04.2015
A+
A-

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, kılık-kıyafeti nedeniyle öğrencilerinin gözleri önünde azarlayıp sınıftan kovduğu, daha sonrada sendikalar tarafından kendisine destek verilmesi için düzenlenen mitingde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını Termal Fen Lisesi Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’ün ailesi, taziyeleri evinde kabul etti.

Öz ailesini ziyaret eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, çocukları ölen Güler ve Kemal Öz çiftine, “Hiç merak etmeyin, bunun hesabını soracağız” dedi.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan İnce, “Ben bu valiye ‘Vali olamazsın’ demedim. ‘Adam olamazsın’ dedim. Ne kadar haklıymışım. Vali olmuş ama adam olamamış. Bu bir cinayettir. Bu, sıradan bir kalp krizi değildir. Bu devlet eliyle işlenmiş bir cinayettir. Baş sorumlusu da validir” diye konuştu.

Derhal soruşturma açılmasını isteyen ve savıları göreve davet eden Muharrem İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyetin savcıları bugün için var. Derhal bu vali hakkında adli soruşturma açmaları lazım. İdari soruşturma ise İçişleri Bakanlığı’nın kendi takdiridir.

Birazcık vicdan sahibi insan, birazcık ahlak sahibi insan, birazcık insanlık sahibi insan, devlet adamlığından nasibini alan bir insan böyle bir şey yapmaz. Öğrencinin yanında öğretmeni değil Vali, Recep Tayyip Erdoğan dahi azarlayamaz. Herkes haddini bilecek bu memlekette.

“FİZİK ÖĞRETMENİ MUHARREM İNCE OLARAK BULUNUYORUM”

Açıklamalarında ülke yönetiminde sıkıntılar olduğunu öne süren İnce, Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olan olayın bir öğretmeni aşağılamanın ötesinde, bir mesleği aşağılamak olduğunu savundu.

Burada, milletvekili olarak değil, Fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak bulunduğunu belirten İnce, “Öğretmenlerin söylemeyecekleri şeyleri söylemek için buraya geldim” dedi.

“VALİ ŞEHRİ TERKETSİN”

Muharrem İnce, eleştirdiği Vali Cebiroğlu’dan, Yalova’yı terk etmesini istedi. Vali Cebiroğlu’nun bu ilden gitmemesi halinde hükümete kendisini görevden alması için çağrıda bulunan İnce, “O valiye sesleniyorum; Bu şehri terk et. Sana bu şehri dar ederiz. O öğretmen arkadaşımın hesabını sana sormak bir öğretmen milletvekili olarak benim boynumun borcudur” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİ PANKART ASTI

Ölüm haberini duyunca ağlayarak öğretmenlerinin anne ve babasına başsağlığı ziyaretinde bulunan öğrenciler, evin duvarına, “Seni unutmayacağız, başımız sağ olsun” yazılı pankart astılar.

EĞİTİM SEN’DEN İSTİFA ÇAĞRISI

Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da cenaze törine katılmak için geldiği Yalova’da açıklama yaptı. Arkadaşlarının ölümünden sorumlu tuttuğu Vali Selim Cebiroğlu’nu eleştiren Karaca, “Bir öğretmeni öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir. Arkadaşımızın yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü ‘Özgür kılık kıyafetlerle iş yerlerine gidilmesi’ eylem kararına uymasıdır. Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır. Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen Vali’nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde ‘anjiyo’ için gerekli altyapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır. Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaret yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.