avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5148
EURO
34,6923
ALTIN
2.491,71
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Muharrem İnce’den Erdoğan’a jet PKK yanıtı

Muharrem İnce, AK Parti İl Başkanları toplantısında CHP’yi, terör örgütü PKK ile işbirliği yapmakla suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi.

Muharrem İnce’den Erdoğan’a jet PKK yanıtı
07.07.2018
A+
A-

Muharrem İnce, CHP’nin terör örgütleriyle ilişkili olduğunu söyleyen Erdoğan’a tepki göstererek, “Elinde bilgisi, belgesi varsa madem CHP ile terör örgütleri arasında bağ kuruyor açıklasın onları. Palavrayla olmaz bu iş. Buyursun açıklasın.” dedi.

Yalova’da Kubbeli Camisi’nde cuma namazı kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terör örgütleriyle CHP arasında ilişki olduğuna yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

BELGESİ VARSA AÇIKLASIN
Ülkeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönettiğini vurgulayan Muharrem İnce, “İstihbarat onun elinde. Güvenlik güçleri onun elinde. Jandarma onun emrinde. Polis onun emrinde. Türkiye’yi yönetirken elinde bilgi, belge varsa CHP ile terör örgütleri arasında ilişki olduğuna dair, Türkiye’yi yönettiğine göre, istihbarat onun elinde olduğuna göre, elinde bir bilgi, belge varsa bunu açıklaması lazım. Bunu açıklamadan konuşuyorsa tarihin en büyük yalancısı ve iftiracısı olur. Ben onun iftiracı olduğuna inanıyorum ama yüreği varsa, elinde bilgisi, belgesi varsa madem CHP ile terör örgütleri arasında bağ kuruyor açıklasın onları. Palavrayla olmaz bu iş. Buyursun açıklasın.” diye konuştu.

CHP’DE DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR”
CHP’de son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili soru üzerine İnce, “Değişim hararetli bir şeydir, hoş bir şeydir. Değişim rüzgarları eserse rüzgarların önüne duvar örmemek lazım. Rüzgarların önüne değirmen kurmak lazım. Şu anda CHP’de kavga yok, gürültü yok. CHP’de bir değişim rüzgarı esiyor. Değişim rüzgarı eserken, duvar kurmak yerine değirmen kurmak daha mantıklı olur diye düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

Gazeteci Ahmet Hakan’ın köşe yazının hatırlatılması üzerine Muharrem İnce, “Bugün yayınlanan köşe yazısını okudum. Teşekkür ederim, kendisine. Gazeteciler bazen eleştirirler, bazen de döverler.” değerlendirmesini yaptı.

‘CHP’Lİ VATANDAŞLARIMIZI HESAP SORMAYA DAVET EDİYORUZ’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti İl Başkanları toplantısında şunları söylemişti: “Öyle ki CHP, bölücü terör örgütünün güdümündeki partiyi barajın üstüne taşımak için kendisine oy verenlerin bir kısmını oraya yönlendirildi. Gerçi bunlar 1991’deki seçimde de benzer bir yola başvurmuşlardı. Bölücü örgütün güdümündeki siyasiler ilk defa Meclis’e ayak bastılar. Bugün de Meclis’te milletvekili olarak yerlerini alacaklar.

Milletini seven her CHP’li vatandaşımızı, bu utanç için partisinin yönetiminden hesap sormaya davet ediyoruz. Şayet CHP bu hesaplaşmayı kendi içinde yapmazsa, bölücü örgütle ana muhalefet arasındaki bağ taktik olmaktan çıkıp, esas haline dönüşecektir. Bir şeyin aslı varken kopyasına gerek yoktur. Böyle bir durumda CHP’nin varlığının da anlamı kalmayacaktır.”

İnce ve Akşener’in ortalığı sallayan iddialarına ne oldu?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: