avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5641
EURO
34,7152
ALTIN
2.488,58
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Moğolistan turu

Moğolistan turu
08.04.2018
A+
A-

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Moğolistan temaslarının ikinci gününde tarihi başkent Karakurum’a geçti.

Orhun Anıtları’na ve TİKA tarafından yaptırılan Bilge Kağan Müzesi’ne geçen Yıldırım, geleneksel kıyafetli müze görevlilerince karşılandı. Yıldırım’a, Moğol geleneğinde konuklara verilen değerin göstergesi olan gümüş kâsede kurutulmuş peynir ikram edildi. Göktürkler tarafından yapılan anıt mezarları inceleyen Yıldırım, TİKA’nın yaptığı çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Yıldırım, müze anı defterine özetle şu mesajı yazdı:

SAYGIYLA EĞİLİYORUM
“Büyük Göktürk Devleti’nin kağanları Bilge Kağan ve Kültigin’in bin yıllar ötesinden bize bilgelik dolu mesajlar ileten anıtlarını ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Türk ve Moğol tarihinin ortak değeri olan bu anıtların korunması gelecek kuşaklara ulaştırılması tarihimize ve atalarımıza saygının gereğidir. Atalarımızın, Türk ve Moğolların büyük tarihinin önünde saygıyla eğiliyorum.” Yıldırım daha sonra Ulanbator’a 70 kilometre uzaklıktaki Bilge Tonyukuk Anıtı’na geldi. Büyük Türk devlet adamı ve başkumandan Tonyukuk’un diktiği ve tarihte Türk kelimesinin ilk kez yer aldığı anıta ilişkin yetkililerden bilgi alan Yıldırım, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.