avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Milli görüşçüler ‘evet’ dedi

16 Nisan’da yapılacak referanduma sayılı günler kala Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu da tercihini açıkladı.

Milli görüşçüler ‘evet’ dedi
09.04.2017
A+
A-

Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, platform adına yapmış oluğu açıklama ile ‘evet’ diyeceklerini duyurdu.

Referandum için son viraja girilirken, partiler ve kuruluşlar referandum kararlarını açıklamaya devam ediyor. Sağlık-Der, Huder, Ümmet Gençleri Derneği, TEKDER, Ebe ve Hemşireler Derneği, Fikri Düşünce Haklar Birliği, Evrensel Hafızlar Derneği, MÜSİAD Ankara Şubesi gibi derneklerin oluşturduğu Milli Görüşçü Kuruluşlar Platformu referandumda için ‘evet’ diyeceğini açıkladı.

ÖNEMLİ OLAN ÜLKE MENFAATİDİR

Platform adına konuşmayı Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın yaptı. Aydın konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz 16 Nisan’da siyasal tarihinin en önemli oylamalarından birini yapacaktır. Son yüzyılda Cumhuriyetin ilanı ve sonrasında çok partili sisteme geçiş siyasla ve sosyal hayatımızı derinden etkileyen iki önemli olaydır. Üçüncü büyük değişim ise bu referandum evet olarak gerçekleştiğinde Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş olacaktır. Bu referandum herhangi bir parti seçimi değildir, siyasal iktidar değişimi olmayacaktır. Bu bir sistem değişikliğidir. Sistem değişiklikleri bazen onu yapan siyasal kadroların bile aleyhine sorunlar doğurabilmektedir. Çok partili hayata geçişi gerçekleştiren CHP o gün bugün hala tek başına iktidar seçilememiştir. Bugünkü iktidara karşı olmayı bu sistem değişikliğine karşı olma haline dönüştürmek çok yanlıştır. Önemli olan ülke menfaatidir.

TÜRKİYE DÜNYA LİDERİ OLURDU

Eğer bu ve benzeri bir başkanlık sistemi olsaydı 1995’te ikinci turda Merhum Erbakan hocamız başkan seçilir ve beş senede Türkiye dünya lideri olurdu. D-8’ler tamamlanmış bütün unsurları ile islam birliği teşekkül etmiş ve yeni bir dünya kurulmuş olurdu. Ne 28 Şubat görürdük ne de 15 Temmuz darbesini. Ne FETÖ ne Ergenekon ne de Balyoz olurdu. Hiçbirisi barınamazdı. Eğer partili cumhurbaşkanı sistemi olsaydı, Özal- Demirel partilerinde kalabilseydi, Türkiye Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller denemelerini yaşamamış olurdu.

“EVET” DİYECEĞİZ

Ülkemizi ilgilendiren her konu Milli Görüşü ilgilendirir. Bu referandum ülkemiz için çok önemli bir dönemeçtir. Mili Görüş’ün en temel prensibi ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için faydalı olduğuna inandığımız bir iş için bütün gücümüzle çalışmaktadır. Merhum Erbakan Hocamızın 50 yıl evvel ilk tekliflerindendir, parti programına yazdırmıştır. Milli Görüş’ün ilk partisi Milli Nizam’ın 1070 programının Anayasa alt başlıklı madde 16/a) icrai organının daha kudretli olması ve süratli çalışabilmesi için Resi cumhurun tek dereceli olarak (halk tarafından) seçilmesi ve icrai organ düzeninin Başkanlık sistemine göre tanzimi” şeklindedir. Merhum Erbakan Hocamızın en son 2010’da Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine “evet” demiştir. Bizler de Milli Görüş hareketinin önemli kuruluşlarının temsilcileri olarak başkanlık sisteminin gerekli olduğuna inanıyoruz ve referandumda evet diyeceğiz.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.