avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mesut Özil’den itiraf: “Türk olduğum için…”

İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’ın Alman milli futbolcusu Mesut Özil, Türk kökeni yüzünden Almanya’da girdiği altyapı seçmelerinde haksızlığa uğradığını söyledi.

Mesut Özil’den itiraf: “Türk olduğum için…”

Mesut Özil, İngiltere’nin Daily Mail gazetesine verdiği röportajda, Almanya’da uğradığı ayrımcılık, geçen yıl yaptığı umre ziyareti ve Arsenal’daki geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çocukluğunda Almanya’da büyük bir kulübün seçmelerine gittiğini belirten 28 yaşındaki futbolcu, yaşadığı ayrımcılığa dair şunları ifade etti:

“Girdiğim altyapı seçmelerinde açık ara sahanın en iyisiydim. Yüzde yüz seçileceğimi düşünüyordum ama öyle olmadı.”

“Kulüpten ‘Senin yerine başka birini tercih ettik. Bir hafta daha beklemelisin.’ cevabını aldım.”

“Başka bir kulübe gittim ve yine aynısını yaşadım. Bu 3-4 kez başıma gelince yaşadığım ayrımcılığı fark ettim.”

“Babama ‘Neden?’ diye sorduğumda, bana ‘Mesut, seçilmemen yeteneğinle alakalı değil. Bu, Türk kökenin ve adının Mesut olmasıyla ilgili.’ yanıtını verdi.”

“Şimdi nasıldır bilmiyorum ama o dönem Almanya’da daha katı bir tutum vardı. Başıma gelenleri büyüdükçe daha iyi anlıyorum.”

Tecrübeli futbolcu, geçen yıl yaptığı umre ziyaretinin fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla ilgili Almanya’da eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Abartıldığını düşünüyorum. Bir Müslüman olarak oraya gitmeli ve bu deneyimi yaşamalıydım.Benim için harika bir deneyimdi. Tekrar yapmak istiyorum.”

“Fotoğrafı paylaştım çünkü birçok taraftar paylaşmamı istedi. Kimseyi kışkırtmak için yapmadım. Bu benim inancım.”

Arsenal’daki sözleşmesi gelecek sene sona erecek Mesut Özil, geleceğiyle ilgili kararı henüz vermediğini aktararak şöyle konuştu:

“Burada mutluyum. Kulüple bir bağım var. Londra’yı seviyorum. Burada yaşamak çok güzel.”

“Kulüp olarak şu anki hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek ve bunun için mücadele ediyorum.”

“Yaz aylarında geleceğimle ilgili karar almak için yeterli zamanım olacak.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.