avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5864
EURO
34,8068
ALTIN
2.504,97
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Meral Akşener MHP’den resmen ihraç edildi

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener’in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Meral Akşener MHP’den resmen ihraç edildi
08.09.2016
A+
A-

MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener’in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

MHP’de 5 Şubat 2016’da 16 il başkanının yerdi verdiği avukatlar tarafından, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava ile başlayan süreç, Temmuz ayına kadar devam etmişti.

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın’dan oluşan muhalifler, 15 Mayıs’ta olağanüstü kongre için toplanmış ama bir sonuç çıkmamıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin çok sert tepki gösterdiği muhalifler, ilerleyen süreçte de kendi aralarında anlaşmazlık yaşamıştı. Bahçeli, Meral Akşener’i FETÖ ile birlikte hareket etmekle suçlamıştı.

Daha sonra, genel başkanlığını açıklayan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştı.

MHP tüzüğünün 11. maddesi

PARTİLİ ÜYELERİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI MADDE 11- Parti üyeleri; a. Parti içinde karşılıklı sevgi, saygı ve ahlâk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre birlik ve beraberlik içinde çalışmayı, b. Partinin yetkili kurullarınca alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi, c. Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve yaymayı, d. Seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için güçleri nispetinde çalışmayı, e. Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.