avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Mehmet Can kimdir?

Hollanda Nogay-Türkleri Vakfı Kurucusu ve Genel Sekreteri Mehmet Can kimdir?

Mehmet Can kimdir?
20.12.2015
A+
A-

Anavatan’ındaki zulümden ötürü Türkiye’ye taşınan Nogay-Türkü bir ailenin evladı olarak 1969’da Konya’nın Kulu kasabasında doğan Nogay-Türkü dava adamı, sivil toplum ve kanaat önderi Mehmet Can, 1991 yılında işçi olarak geldiği Hollanda’da Nogay Türklerinin yaşadığı zulüm’ü Avrupa geleninde gündeme getiren Hollanda Nogay-Türkleri Vakfı’nın kurucusu ve Genel Sekreteri olarak bu görevini Vakfın Başkanı Orhan Demirci’nin yanında, 19 Aralık 2015’te Hollanda’nın Rotterdam kentinde uğradığı kalp krizi sonucu vefatına kadar sürdürdü.

Vatansever, disiplinli ve doğa sever bir insan olarak bilinen merhun Mehmet Can, 2 çocuk babası olarak 46 yaşında hataya gözlerini yumdu.

Türk milliyetçiliği’nin içeriğini Türk Dünyası’nın birlikteliği olarak aktaran Turancılık ve Türkçülük düşüncesini savunan Mehmet Can, ömrünün son anına kadar AK Parti’yi savundu, Türkiye’nin yanında durdu ve Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) karşısında konum aldı. FETÖ’nün Türklere düşmanlık yaptığını anlatan Can, bu terörist örgüte karşı olduğu için FETÖ’nün acımasız bel-altı iftiralarına maruz kaldı.

FETÖ’nün akraba Türk toplulukları üzerinden Türkiye’yi yıpratma ve Türk milletini sindirime çalışmasına karşı ‘dur’ diyen isim olarak anılan bilinç sahibi dava adamı olduğundan FETÖ’nün hedefi olmuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

mehmet can i kaybettik

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.