avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Macaristan Devlet Bakanı Gulyas’tan destek mesajı

Macaristan Devlet Bakanı Gulyas’tan destek mesajı
11.10.2019
A+
A-

Avrupa Birliği ülkelerince oylamaya sunulan kınama kararının veto edilmesinden sonra Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, Parış Pınarı Harekatı’nı desteklediğini açıkladı.

MACARİSTAN KARARI UZUN SÜRE BLOKE ETTİ

Ülkesinin, Polonya, Çekya, Slovakya ve Macaristan’ın oluşturduğu Vişegrad Grubu Ülkeleri (V4) ve AB’nin birliğini bozmak istemediğini, bu yüzden AB’nin ortak deklarasyonunu kabul ettiğini belirtti.

Gulyas, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğinin (AB), Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatıyla ilgili 9 Ekim’de yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan’ın uzun süre bloke etmesini değerlendirdi.

BU GİRİŞİM DESTEKLENMELİ

Gulyas, ”Macaristan, anayasaya dayanarak savaşı -ülkeler arasındaki sorunların çözüm şeklini- reddediyor ama Macar diplomasinin kararlı duruşu ise, eğer Türkiye kendi topraklarında ikamet eden 4 milyon mülteciyi kendi ülkesine geri ulaştırmak istiyorsa o zaman bu girişimi desteklenmeli.” dedi.

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da dün yaptığı açıklamada, AB’nin, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin yayımlamak istediği ortak deklarasyonu Macaristan’ın uzun süre bloke ettiğini belirtmiş, “Türkiye’de yaklaşık 4 milyon düzensiz göçmen ve mülteci var. Türkler, onların geri dönmesi için çalışıyor.” şeklinde konuşmuştu.

Macaristan Devlet Bakanı Gulyas'tan destek mesajı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.