avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kuzey Kaliforniya’da 800 bin ev elektriksiz kalacak

Kuzey Kaliforniya’da 800 bin ev elektriksiz kalacak
11.10.2019
A+
A-

Bölgenin elektrik dağıtım şirketi Pacific Gas and Electric (PG&E), kesintiden yaklaşık 800 bin konut ve iş yerinin etkileneceğini duyurdu. San Francisco kentinde ise kesinti, bölgesinin dışında bırakıldı.

KESİNTİLER BİRKAÇ GÜN SÜREBİLİR

Kesintinin birkaç gün sürebileği belirtilirken, bölge sakinleri karara tepki gösterdi.

Hava durumu tahminlerine göre bölge, birkaç gün boyunca sert rüzgarların etkisi altında olacak.

Kesintiden, San Francisco Körfezi’nin kuzeyindeki şarap bölgesi Napa ve Sonoma ile güneyde Silikon Vadisi’nde teknoloji devlerinin bulunduğu bazı kentler de etkilenecek.

Kuzey Kaliforniya'da 800 bin ev elektriksiz kalacak

YANGINLARDA 86 KİŞİ CAN VERMİŞTİ

Geçen yıllarda, kopan elektrik telleri nedeniyle büyük yangınlar çıkmıştı. Geçen yıl Paradise kasabası başta olmak üzere yaklaşık 60 bin hektarlık bir alanı etkileyen yangında, 86 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaliforniya eyaletinde en fazla sayıda can kaybına neden olan yangının, bakımsız durumdaki elektrik hatları nedeniyle başladığı açıklanmıştı.

PG&E, Kuzey Kaliforniya bölgesinin tek elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketi, ve bölgedeki çoğu insanın başka enerji kaynağı bulunmuyor.

Kuzey Kaliforniya'da 800 bin ev elektriksiz kalacak

“KESİNTİLER, HALKIN GÜVENLİĞİ İÇİN”

CBS News’e konuşan PG&E sözcüsü, “Geçen 2 yıl öngörülemez yangınlar yaşadık ve bunlardan aldığımız dersler sonucu, çevre halkının ve müşterilerimizin güvenliğini sağlamak adına bazı adımlar atmamız gerekiyordu. Elektrik kesintisi de bu adımlardan biri.” dedi.

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom da “Hiçbirimiz bundan memnun değiliz ama PG&E halkın güvenliğini sağlama sorumluluğunu sonunda üzerine alıyor.” dedi.

Kesinti haberinin duyulmasıyla bölge halkı, kesintinin birkaç gün sürmesi halinde yeterli olacak malzemeleri almak üzere marketlere akın etti.

Bugündeb itibaren uygulanacak kesinti boyunca bölgedeki toplum merkezleri tuvalet, içme suyu ve elektronik eşya şarjı için hizmet verecek.

Bölgedeki birçok okul da öğrencilerine, çarşamba günü evlerinde kalmalarını söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.