avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kripto-Fethullahçıların “FETÖ kelimesi yasaklandı” şeklindeki algı-operasyonu Hollanda’yı karıştırıyor, korkuya kapılmayın oyuna gelmeyin!

Kripto-Fethullahçı olduğu ifade edilen kişilelerin ortaya attığı “FETÖ kelimesinin yasaklandığı” şeklindeki iddia Hollanda’yı karıştırdı. Hollanda Türkleri FETÖ’nün yaygarasından ötürü tedirgin.

Kripto-Fethullahçıların “FETÖ kelimesi yasaklandı” şeklindeki algı-operasyonu Hollanda’yı karıştırıyor, korkuya kapılmayın oyuna gelmeyin!

FETÖ’nün Rotterdam’da yaşayan firarisi Necdet Said Başaran’ın yönlendirdiği ifade edilen FETÖ’nün Hollandaca borazanı olarak FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in yönettiği kışkırtıcı ve yalan içerikli yayınlar yapan Zaman Vandaag ve FETÖ tetikçisi Basri Doğan’ın yönettiği Zaman Hollanda, FETÖ sözcüğünün Hollanda’da kullanımının yasak olduğunu “Hollanda’da “FETÖ” iftirası atanlara büyük şok! 10.000 Euro’ya kadar tazminat ödeyecekler” gibi sansasyonel, ancak son derece yalan ve kışkırtıcı içerikle öne sürdü.

‘SAÇMA SAPAN HABER’İN ALTINDAN BAKIN KİM ÇIKTI?
Düşünce özgürlüğünü önleyen FETÖ’nün yeni algı-operasyonu ve yalanı, gülünç karşılansa da Hollanda’yı karıştırmaya yetti. İçeriği yalan olan “Hollanda’da “FETÖ” iftirası atanlara büyük şok! 10.000 Euro’ya kadar tazminat ödeyecekler” şeklindeki nefret ve kini körükleyen kışkırtıcı başlığı atan ve kendisine ‘gazeteci’ diyebilen Basri Doğan adlı kişinin, 15 Temmuz imamı terörist-başı Fethullah Gülen’i eleştiren herkesi ve kendisi gibi düşünmeyen gazeteci ve yazarlara ise sosyal medya üzerinden tehditler yağdırdığı öğrenildi. Terör örgütü yayını olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman’ın Hollanda sorumlusu Basri Doğan’ın ‘Baki Akdoğan’ takma adıyla ve sözde gazetecilik kisvesiyle, özellikle seçim dönemlerinde, yaptığı yalan haberlerle, Türkler arasında aktif olarak kutuplaşma ve kışkırtmaya yol açtığı ve bundan ötürü muhatap bulamadığı öğrenildi.

‘FETÖ KELİMESİ YASAKLANDI’ HABERİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
Öte yandan, AK Parti hükümetine yakın olduğu iddia edilen ancak terörist-başı Fethullah Gülen, Fethullahçı Terör Örgütü ve FETÖ konusundaki yaklaşımlarla ikircikli tavırlar ortaya koyan, Hollanda’dan yayın yapan bir başka sitenin, “FETÖ kelimesinin Hollanda’da da yasaklandığı”na dair haber Hollanda’yı karıştırdı ve Hollanda Türklerini öfkelendirdi.

FETÖ SÖZCÜĞÜNÜN YASAKLANMASINI DİRETEN FETÖ’DEN VELİLERE ‘CADI AVI’
Kısa süre önce, FETÖ’yle irintili olduğu kamuoyuna yansıyan Zaandam’daki De Roos adlı ilköğretim okulunu yöneten Fethullahçı öğretmenler olduğu iddia edilen kişilerin, çocuklarını bu okuldan alan çok sayıdaki Türk veliye karşı başlattığı ve adına ‘cadı avı’ verilen dava sonuçlandı. Haarlem mahkemesi 4 Türk veliye ‘fetookulu’ ve ‘terörokulu’ şeklindeki tabiri bir daha kullanmamalarına, kullanmaları durumunda ise para cezasına çarptırılacakları kararını almıştı.

FETHULLAHÇI OKUL OLDUĞU KESİNLEŞTİ
Davada Türk velilerin avukatlığını yapan Ejder Köse konuyu değerlendirirken; mahkemenin okulun verilerce ‘Gülen-school’ / ‘Gülen-okulu’ olarak adlandırılmasının serbest haline getirildiğini-serbest olduğunu söyledi.

Buradan yola çıkılan yorumlarda, okulun Fethullahçı olduğunu ve dolayısıyla kararla okulun terörist-başı Fethullah Gülen’e bağlı olduğunun göstermeye yettiği kamuoyunda yapılan yorumlarda ifade edildi.

İŞİN İÇİNDEN GEÇMİŞTE FETHULLAH’I AÇIKTAN SAVUNANLAR ÇIKTI
Hollanda Türklerinde tartışmaya yol açan, FETÖ kelimesinin sözde yasaklandığına dair, FETÖ’nün ekmeğine yağ süren algı-operasyonunu gerçekleştiren Türkleri infiale sevk etmeye yönelik yalan haberler yapanların, geçmişte terörist-başı Fethullah Gülen’e güzellemeler düzdüğü, FETÖ’ye bağlı şirketlerce sponsorlandığı ve FETÖ’ye karşı yürütülen mücadeleyi ‘hükümet-cemaat kavgası’ şeklinde FETÖ’nün lehine yansıttığı öğrenildi.

hollandada-feto-kelimesi-yasaklandi-palavrasi

TARTIŞMA BAŞLATTI
Geçmişte eli-kanlı Fethullah Gülen’e açıktan övgüler düzen, bugün ise kripto-Fethullahçı olduğu ifade edilen kişilerin ortaya attığı “FETÖ kelimesinin yasaklandığı” şeklindeki iddia Hollanda Türklerini karıştırdığı, gerek vatandaşlar gerekse STK’lar arasında ciddi tartışmalara yol açtığı öğrenildi.

KAFALAR KARIŞIK
Vatandaşlar ise tepkili. Bir vatandaş sosyal medya’da şunu yazdı; “Şayet ‘FETÖ’ demek yasaksa ve FETÖ kelimesinin Hollanda’da kullanımının yasaklandığı doğruysa, o halde Ejder Köse kamuoyunu aydınlatmalı.” şeklinde tepkisini ve görüşlerini dile getirdi.

“YASAK MI DEĞİL Mİ?” HOLLANDA TÜRKLERİ KARIŞTI, SÖZDE LOBİ İSE UYUMAYA DEVAM EDİYOR
Bazı uzmanlar ise FETÖ sözcüğünün yasaklanmasının düşünce ve ifade hürriyetine aykırı olduğu ifade ederken, bazı aydınlar ise T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonundan sözde lobi yapmak için para alan CPD başkanı Mehmet Emin Ateş’in bu yasaklanma karşısında ne iş yaptıklarını soruyor ve sorguluyor.

emin-ates-foto‘TÜRK LOBİSİ NE İŞ YAPAR?’ SORUSU
Hollanda’nın etkili sivil toplum örgütlerinden Hollanda Türkleri Konseyi ise Haarlem mahkemesinin aldığı kararının FETÖ’ye yöneltilen herhangi bir eleştiri karşısında emsal teşkil edebileceğinden endişe ettiklerini ifade ederek, Türk devletinden büyük paralar alan Mehmet Emin Ateş’in başkanı olduğu CPD (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) gibi sözde lobi kuruşlarının ne iş yaptıklarını sordu.

sefa yurukel foto“BU KARAR SÖZDE ‘TÜRK LOBİSİ’NİN BAŞARISIZLIĞIDIR
Hollanda Türkleri Konseyi başkanı Sefa Yürükel, “Bu kararı ciddiye almak zorundayız. Lobicilik konusunda bu zevatın ne kadar başarısız olduğunun yeni kanıtıdır bu karar. Bunların başarısızlığı bir kez daha ortaya çıktı. Elimizdeki bilgi ve belgelere göre kripto-FETÖ’cüler burada önemli yerlerde ve bu nedenle böyle bir kararın bu şekilde sessizce sindirilmeye çalışılmaktadır. şeklinde görüşlerini açıkladı.

Kimsenin terörist-başı Fethullah Gülen’e ‘terörist’ denmesini engellemeyeceğini ifade eden akademisyen Sefa Yürükel, FETÖ’nün topluma korku salmaya yönelik bu hamlesini ise, “İnsanlarımız FETÖ’nün ne olduğunu açıklarken, bunu söylerken ne yazık ki bir korku içinde 100 defa düşünecekler. FETÖ elinden geleni yapıyor, önemli olan bizim ‘Türk lobisi’ olarak ortaya çıkan Emin Ateş gibilerin ne yaptığıdır, hangi çalışmaya girdiğidir. Toplumumuzu aptal yerine koyuyorlar, FETÖ’ye karşı hiçbir şey yapmıyorlar.” dedi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE PRANGA VURULUYOR
Akademisyen Sefa Yürükel ayrıca, “kararın bozulması için Türk velilerini temyize gitmelerini öneriyorum” dedi ve şunları ifade etti; “Nurettin Veren, Latif Erdoğan ve Ahmet Zeki Üçok temyiz mahkemesine gidildiğinde okulların gerçek işlevi konusunda tanık olarak dinlenmesini öneriyoruz. Ayrıca bizzat ABD’li ve İngiliz devlet adamlarından bu konuda uzman insanlar var. FETÖ’nün ve terörist-başı Fethullah Gülen’in ‘CİA’la ilişkili ajan olduğuna dair’ beyanatlarının da mahkemede değerlendirilmesi gerekmektedir. Konuyu bu şekilde uluslararası boyuta taşıyarak gerçekler yalın bir şekilde ancak ortaya konabilir.” dedi. Yürükel, “Bu kararla ifade özgürlüğüne pranga vurulmak isteniyor. Mahkeme bu kararla ifade özgürlüğünü kısıtlıyor. Hollandalı ırkçı Wilders için ise her türlü söylem serbest Belgeli bir terör organizasyonunu terörist olarak söylemeye ‘hayır’ demek insanın aklıyla alay etmek demektir, Hollandalıları ‘ahmak’ yerine koymaktır. Bu kabul edilemez bir durumdur.” şeklinde değerlendi. Konsey’in ayrıntılı bir açıklamayı önümüzdeki süreçte yapacağı ifade edildi.

‘HİZMET HAREKETİ’ SAÇMALIĞINI DAYATAN FETÖ
Kimin üye ve yöneticisi olduğu, başı ve sonu belli olmayan, mafya örgütlenmeleri gibi şeffaflıktan son derece uzak ve İslami kuralları öne sürerek ‘himmet’ adı altında baskı kurduğu toplum kesimlerinden haraç toplayan FETÖ’nün Hollanda’da sözde ‘hizmet hareketi’ sözcüğüyle yutturmaya kararlı görünüyor. Zaandam’daki 4 Türk veli gibi FETÖ’nün bu görüşünü benimsememiş herkesi elindeki medyayla hedef yaparak, FETÖ’nün hangi yeni çılgınlıkları yapacağını ve kimlerden nasıl öç alacağını ise kimse kestiremiyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER
Hasan Küçükbaş

emin atesin kripto fetoculugu belgelendi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.