avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kremlin Sözcüsü Peskov’dan Venezuela açıklaması

Kremlin Sözcüsü Peskov, Venezuela’da kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Guaido’dan mektup almadıklarını belirterek “Eğer bir mektup alırsak değerlendiririz.” dedi.

Kremlin Sözcüsü Peskov’dan Venezuela açıklaması
03.02.2019
A+
A-

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Venezuela’da kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’dan mektup almadıklarını belirterek “Eğer bir mektup alırsak değerlendiririz. Ancak Guaido’yu devlet başkanı olarak tanımıyoruz.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Venezuela’da yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’nın, Venezuela’nın altın satışıyla ilgili herhangi bir bağlantısının bulunmadığını belirten Peskov, “Bu konuya ilişkin bir bilgimiz yok. Ancak Venezuela altın satmak istiyorsa bu onların egemenlik hakkıdır.” diye konuştu.

Guaido’nun Rusya ve Çin’e birer mektup göndererek destek istediğine yönelik açıklamalarını değerlendiren Peskov, “Böyle bir mektup almadık. Eğer bir mektup alırsak değerlendiririz. Ancak Guaido’yu devlet başkanı olarak tanımıyoruz. Rusya’nın Venezuela’daki ortağı Nicolas Maduro ve onun hükümetidir.” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın, Venezuela’daki siyasi gelişmelerden bağımsız olarak bu ülkeyle ilişkilerini sürdüreceğine işaret eden Peskov, “Her durumda, bu ülkedeki politik duruma ilişkin gelişmelere bakılmaksızın, ticari ve ekonomik ilişkilerimizin ve karşılıklı iş birliğinin devam etmesini umuyoruz.” dedi.

(AA)

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.