avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Korkunç olaylar bitmiyor; ırkçılar Hollanda’da cami yakmaya devam ediyor

Yakılan cami olayının duyulması üzerine Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) şu açıklamayı yaptı:

Korkunç olaylar bitmiyor; ırkçılar Hollanda’da cami yakmaya devam ediyor

“Culemborg şehrinde Cami yapılması amacıyla satın alınan binada çıkan ve büyük hasara yol açan yangını üzüntüyle öğrendik. Basında kundaklama sonucu çıktığı ifade edilen bu yangının, camilerin ve dinin gündelik politikalarda sıkça malzeme olarak kullanıldığı günlere denk gelmesi manidardır. Şiddete ve ayrımcı düşüncelere sahip olanları cesaretlendirecek söylemlerden herkes uzak durmalı ve toplumu gerecek konuşmalardan kaçınılmalıdır.

Son zamanlara kadar tam bir huzur limanı olan Hollanda’mızın, artık Avrupa’da İslamofobinin en çok arttığı ülkeler arasında yer alıyor olması son derece düşündürücüdür. SETA’nın İslamofobi raporuna göre, geçen sene Hollanda’da 142 sözlü ve fiziksel saldırı ihbar edilmiş ve bu vakalardan sadece 46’sı cezalandırılmıştır. Camilere tehdit mektupları, ayrılıkçı duvar yazıları, koku bombaları, domuz kafaları ve nihayet fiziki saldırılar her geçen gün artmaktadır.

Culemborg İslam Topluluğu Vakfı Camii Başkanı Hasan Barzizaoua şahsında bütün Culemborg cemaatine ve Müslümanlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”
Hollanda Diyanet Vakfı

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILDI
Ülke genelinde bulunan 7 caminin ortak açıklamasında Cuma hutbesinde Culemborg’da inşa edilmesi planlanan ve çıkan yangın sonucu büyük zarara uğrayan cami için yardım kampanyası duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Rotterdam’dan Esselam ile De Middenweg, Den Haag’tan as-Soennah, Amsterdam’dan De Blauwe ile El-Oumma, Utrecht’ten Omar Al Faruq ve Maassluis’ten İbrahim camileri yangından dolayı oluşan zararda yapılacak olan yeni Cami için yardım kampanyasına ülkede bulunan diğer camilerden de destek bekliyor.

Çıkan yangınla ilgili polisin araştırmaya devam ettiği bildirildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.