avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kongresi öncesi UETD yönetimine girecek isimler ve girmeyecek isimler

28 Şubat günü Kongre kararı alan UETD’de yeni merkez yönetimi şekilleniyor. Genel Başkan Süleyman Çelik’in yeniden Genel Başkan adayı olmayacağını açıklandı. Genel Başkanlık için eski UETD merkez yöneticisi Zafer Sırakaya’nın adı ağırlık kazandı. Ülkelere yapılacak atamalarda ise Hollanda’nın adı öne çıktı.

Kongresi öncesi UETD yönetimine girecek isimler ve girmeyecek isimler
A+
A-

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) beşinci Kongresi’ni 28 Şubat 2016’da Almanya/Köln’de gerçekleşecek.

KONGRE’DE UETD GENEL BAŞKANI ve MKYK’SI SEÇİLECEK
Pullman Hotel’de düzenlenecek Kongre’de UETD Genel Merkezi‘nin en üst yönetim organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ilan edilecek.

AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nin edindiği bilgiye göre UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, Kongre’de yeniden aday olmayacak.

DEĞİŞİKLİK GERÇEKLEŞECEK
2004 yılındaki kuruluşundan bu yana UETD Genel Merkezinde aktif görevler üstlenen Süleyman Çelik, gazetelere verdiği beyanatta “Teşkilatımızın ilk kurucu genel başkan yardımcılığını üstlendim. 12 yıldır sürekli UETD bünyesinde yer aldım. Son üç yıl da genel başkanlık yaptım. Genel kurulda bayrağı yeni seçilecek kardeşimize devredeceğim” dedi.

YENİ GENEL BAŞKAN ZAFER SIRAKAYA YENİ KADROSUNU HAZIRLIYOR
28 Şubat’ta yapılacak Kongre’de Zafer Sırakaya‘nın Genel Başkan adayı olacağı ve 3 yıllığına UETD’yi yönetecek kadrosunu ilan edeceği bildirildi.

ZAFER SIRAKAYA KISA SÜREDE DENEYİM KAZANDI
Zafer Sırakaya‘nın daha önce UETD’de Süleyman Çelik‘in yönetiminde Ekonomi’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı ve ardından da AK Parti Brüksel temsilcisi olarak çalıştığı biliniyor.

UETD KONGRESİ’NDE GENEL MERKEZ YÖNETİMİNE KİMLER SEÇİLECEK?
UETD tüzüğüne göre Genel Merkezi 3 yıllığına yönetecek Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) girecek isimler içinse adayların hummalı bir çalışma içinde oldukları ve Kongre’de Genel Başkan olacak olan Zafer Sırakaya, AK Parti Genel Merkez Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve AK Parti Genel Merkezine kendilerini tanıtan dosyalar ilettikleri gelen bilgiler arasında.

AVRUPA’DA SANCILI BÖLGE HOLLANDA İÇİN 4 KİŞİNİN ADI GEÇİYOR
UETD‘de büyük yarışın ise ülkelere yapılacak yeni atamalarda olacağı gelen bilgiler arasında. Bu ülkeler arasında Hollanda’nın adı öne çıkıyor. ‘Sancılı bölge’ olarak işaretlenen UETD Hollanda Başkanlığı içinse 4 kişinin adı geçiyor.

TALİH KUŞU BEKLEYENLER ARASINDA UETD’DEN KOVULAN VE TEKRAR GÖREVE GELMEYE ÇALIŞAN VEYİS GÜNGÖR’ÜN ADI GEÇİYOR
Kulislerden edinilen bilgiye göre, daha önce yolsuzluk iddiaları ve bir türlü inkar etmediği Paralel Yapı/FETÖ’yle (Fethullahçı Terör Örgütü) ilişkisi nedeniyle 17/25 darbe girişiminden sonra UETD Hollanda başkanlığından ve AK Parti’den kovulan Veyis Güngör’ün bu konuma geri gelmek için yetkililere yalvardığı ve ricacı olduğu gelen bilgiler arasında. Veyis Güngör’ün UETD‘ye sızma girişimine karşı Hollanda’daki AK Parti’liler ve UETD’lilerin hazırlık içinde oldukları gazetemize açıklama yapan AK Parti ve UETD eski yöneticilerinden öğrenildi.

VEYİS GÜNGÖR’ÜN OLASI GÖREVLENDİRİLMESİNE KARŞI UETD VE AK PARTİLİLER TEPKİLİ
Gazetemize konuşan UETD bölge yöneticileri ve şube başkan ve yöneticileri; Güngör’ün veya yanındaki 2-3 kişinin yeni UETD Hollanda yönetiminde yer almaları halinde yolsuzluk ve Paralel Yapı‘yla anılmaları nedeniyle AK Parti ve UETD’nin zarar göreceğini ve inandırıcılık konusunda geriye gidileceğini anlattılar. FETÖ‘nün 17/25 darbe girişiminde safını ‘cemaat’ görünümlü ihanet örgütü’nün yanında belli eden Veyis Güngör’ün ‘Amsterdam-Hollanda Türkevi’ adıyla ortaya çıkması, olayları bilen AK Partililer açısında şaşırtıcı karşılanmazken, onu tanımayan AK Parti’ye gönül veren bir bölüm vatandaşın e kandırılmasına neden olduğu gözlendi.

VEYİS GÜNGÖR GİBİ UETD’YE ZARAR VERENLERİN SIZMA GİRİŞİMLERİNE KARŞI BU İSİMLERİN ‘AYIKLANMA’LARI YENİ YÖNETİMİN GÜNDEMİ ARASINDA
Her fırsatta “8 yıllık başkan” olduğunu iddia eden Güngör’ün aynı dönemde FETÖ’nün uzantısı olarak hareket ettiğini gizlemesinin UETD Hollanda başkanlığından kovulmasıyla ortaya çıkması ve 8 yılda 8 üye bile toplayamaması akıllarda kalan bir diğer konu oldu. Geçmişte UETD Hollanda başkanı olduğu dönemde uyguladığı anti-demokratik yöntemlerle, UETD’yi FETÖ uzantısı haline getiren ve hatta aranan terörist-başı Fethullah Gülen için Hollanda televizyonlarında sayısız tekzipler ve övücü metinler bile yayınlatan, UETD ve AK Parti’ye zarar vererek hareketin gönüllülerinin akıllarında olumsuz izler bırakan Veyis Güngör gibilerin AK Parti ve UETD’ye verdikleri zararın nasıl bertaraf edileceği ise yeni yönetimin gündem maddesi olacağı kulislerde konuşulan konu.

AK PARTİ ÜZERİNDEN MENFAAT SAĞLAYANLAR UETD’DE AKTİF GÖREVDE OLMAYACAK!
Yeni UETD Genel Merkezi yönetiminin Yeni Türkiye’ye uygun yepyeni bir konsept’le hareket edeceği; AK Parti üzerinden kişisel menfaat sağlayanların ve yan gelip yatanların aktif görevlerde yer almayacağı öğrenildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

UETD nedir?

veyis gungor abdulhamit bilici zaman feto

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.