avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Köksal Kuş kimdir?

UETD Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Birim Başkanı Köksal Kuş kimdir?

Köksal Kuş kimdir?
29.02.2016
A+
A-

1962 yılında Gümüşhane’de dünya’ya gelen Köksal Kuş, Gümüşhane merkez’deki ilk ve orta okul eğitiminden sonra Gümüşhane Ticaret Lisesi’ne kaydını yaparak başarıyla bu okulu bitirir.

O yıllarda, 12 Eylül’e gelinmeden Ülkücü hareket’e mensup bir genç olarak siyasetle tanışan Köksal Kuş, 1979 yılının son aylarında göç ettiği Almanya’ya yerleşir.

Köksal Kuş, Almanya’da tamamladığı makina mühendisliği öğretiminden sonra inşaat sektöründeki çalışmalarına devam etmektedir.

Almanya’da iş pazarında istihdam sağlayan iş-adamı Köksal Kuş, Ülkücü tedris ve terbiyeden gelen bir Almanya Türk’ü olarak, Alparslan Türkeş döneminde-90’arda Almanya Ülkücü Türk Dernekler Federasyonu’nun çeşitli kademelerinde görevler almıştır. Türk ve Müslüman kimliğine önem veren ve UETD içinde yürüttüğü Genel Başkan Yardımcılığı ve Teşkilatlanma Birim Başkanlığı görevleri nedeniyle etkin bir konuma sahip olan Köksal Kuş, kendine özgün tavır ve hareketleriyle AK Parti’yi desteklediği bilinmektedir.

2013’ten 2016’ya kadar UETD Genel Başkan Yardımcısı olan Kuş, 28 Şubat 2016’ya yapılan 5.Olağan Kongre’de tekrar MKYK’ya seçilmiştir.

Kendi anadili yanı sıra Almanca ve İngilizce bilen Kuş, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL ARAŞTIRMA / PORTRE

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Engin dedi ki:

    Bu Kadar uzun anlatmaya gerek yoktu ….
    Köksal KUŞ =ADAM