avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5237
EURO
34,8431
ALTIN
2.488,16
BIST
9.537,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün Rumlara sert çıktı

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rum Meclisi’nin ‘1950 Enosis referandumu’nu kutlama kararına tepki gösterdi ve yeni bir 20 Temmuz mu istiyorsunuz? diye sordu.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün Rumlara sert çıktı
12.02.2017
A+
A-

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Rum Meclisi’nin 1950 Enosis referandumunu kutlama kararına sosyal medya hesabından paylaştığı yazıları ile tepki gösterdi.

Başbakan Özgürgün’ün yazıları şu şekilde; “Rum Meclisi 1950 enosis referandumunu kutlama kararı aldı. Kararı öneren ELAM yani EOKA’nın devamı olan parti! ENOSİS fikri hiç değişmemiş. 15 Temmuz 1974’te darbe yapan Nikos Sampson ENOSİS’in ne olduğunu çok net açıklamıştı;Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak ve Türkleri öldürmek.20 Temmuz 1974’te Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Harekatıyla  ENOSİS’i engellemiş ve Kıbrıslı Türkleri yok olmaktan kurtarmıştı. ENOSİS hayalini hala devam ettiren Rum Meclisi’ne sorarım: Bir 20 Temmuz daha mı lazım?”

Hatırlanacağı üzere Rum Temsilciler Meclisi’nde ELAM’ın meclise getirdiği Enosis oylamasının okullarda yıl dönümü olarak kutlanmasına Anastasiadis’in partisi DİSİ’nin de oylarıyla öneri kabul edilmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Başbakan Hüseyin Özgürgün kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.