avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kirli ittifakın göstergesi: Bu kez ‘ödünç oylar’ CHP’ye

AK Parti’ye karşı PKK ve FETÖ ile yan yana gelmeyi alışkanlık haline getiren CHP’de rahatsızlık duyanlar bir bir istifa ederken, 24 Haziran’da “her evden bir oy HDP’ye” taktiğini uygulayan CHP, 31 Mart’ta HDP’den medet umuyor.

Kirli ittifakın göstergesi: Bu kez ‘ödünç oylar’ CHP’ye
07.02.2019
A+
A-

TM Dijital Haber Merkezi

Batı’daki büyükşehirlerde AK Parti’den belediye almak uğruna açık ve/veya örtülü ittifaklar peşinde koşan CHP, 24 Haziran seçimleriden uyguladığı “her evden bir oy HDP’ye” taktiğinin geri dönüşünü bekleyerek 31 Mart’ta HDP’den medet umuyor.

Bugünkü köşesinde “CHP-HPD ittifakı: Bu sefer ‘ödünç oylar’ CHP’ye” başlığıyla bir yazı kaleme alan Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe, AK Parti’ye karşı PKK ve FETÖ ile yan yana gelmeyi alışkanlık haline getiren CHP’den kopuşların hızlandığını belirterek asıl ittifakın İyi Parti ile değil, HDP ile yapılmış olduğunu anlattı.

Tunç Soyer’in hendek terörü zamanı PKK’ya verdiği desteğin sadece ittifakın diğer ortağı İyi Parti’de değil, kimi CHP’lilerde de rahatsızlık uyandırdığının altını çizen Kökçe, “CHP, İzmir’de HDP’nin desteğine muhtaç ki, bu rahatsızlıklara rağmen hendek terörüne güzelleme yapan bir adayla seçime giriyor.” sözlerini kullandı.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.