avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0620
ALTIN
2.297,63
BIST
9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kılıçdaroğlu’ndan imza ve erken yerel seçim açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken yerel seçime karşı olduğunu açıkladı. Olağanüstü kurultay için imza toplayan muhalifler için ise Kılıçdaroğlu, “Gündeme alınmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan imza ve erken yerel seçim açıklaması
18.07.2018
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğl, dünkü parti grup toplantısı sonrası makam odasında gazetecilere açıklamalar yaptı. O sohbete katılan yazarlardan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, konuşulanları bugünkü köşesinde aktardı.

BU KEZ ERKEN SEÇİM İSTEMEDİ
“(…)Konuyu yerel seçime getirip, “Öne alınmasına bakışınız ne olur?” diye sorduk. “Zaten temmuz ayındayız. Yerel seçimlerin öne alınmasına gerek yok. Çünkü zaten 8 ay sonra seçime gidiyoruz” diye konuya girdi.

Kasım ayına alınması için Anayasa değişiklik teklifinin Meclis’e gelebileceğine yönelik iddiaları anımsatıp, “Bu yönde girişim olursa tavrınız ne olur?” diye sordum. Kısaca “Doğru bulmayız” yanıtını verdi. Sözünü biraz açmasını istediğimde ise “Destek vermeyiz” diyerek erken yerel seçime karşı tavrını net koydu.

“ONA GİRMİYORUM…”
Kurultay için imza toplanması konusunu da sorduk. Önce, “Ona hiç girmiyorum” cümlesiyle savuşturmak istedi. Üsteledim, “Bir görüşe göre bugün öğle saatlerine kadar 63, bir diğer görüşe göre de 350’yi aşkın imza toplandığından söz ediliyor. Sizin bilginiz var mı?” dedim.

“Ben hiç girmiyorum” yanıtıyla ikinci kez geçiştirmek isteyince, “Partinizin kurultaya gidip gitmeme konusu” anımsatmasında bulundum. Şu yanıtı verdi:

“Girmiyorum. Çünkü delegeler kurultay olmasını tercih ederlerse, yani kurultay olmasını tercih ederlerse yapacağız, imza toplanmazsa da yapmayacağız. Buna özel bir çaba, emek harcamak gerekmiyor… Sonuçta delegelerin tercihleri önemlidir. Delegeler eğer kurultayı isterlerse kurultayı yapacağız. Çoğunluk sağlanmasa da kurultayı yapmayacağız. Gündeme alınmasını doğru bulmuyorum.”

Muharrem İnce’nin son dönemdeki tavrına ilişkin de yorum yapmaktan kaçındı, “Kurultayın yapılmasını istiyor…” demekle yetindi…

İnce’nin ekibi ikinci günde kaç imza topladı?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.