avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kılıç: Avrupalı Türkler olarak medeniyetimizin Alperenleriyiz

Hollanda Türklerinin etkili isimlerinden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nun (HTGF) eğitimci-gazeteci Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Cumhuriyetin 92’inci yılı nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında, Avrupalı Türkler olarak medeniyetlerini geleceğe aktarmakta kararlı Alperenler olduklarının altını çizerek farklı boyutlarda artan terörist saldırılara dikkat çekti. İşte Federasyon Genel Başkanı Kılıç’ın açıklaması:

Kılıç: Avrupalı Türkler olarak medeniyetimizin Alperenleriyiz

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir Osmanlı birikimini ve Anadolu ve Trakya’da Müdafaa-i Hukuk çizgisinde teşkilatladığı millet iradesini arkasına alarak yürüttüğü kurtuluştan sonra kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 92’inci yılını kutluyoruz.

Büyük Türk milleti, mazlum milletlere örnek olması bakımdan anti-emperyalist bir temelde yürüttüğü İstiklal mücadelesiyle yeniden şahlanışa geçmiştir. Bugün milletimizin karşılaştığı sorunlara bakıldığı vakit; Cumhuriyet’in kolay kazanılmadığı, bu bakımdan da kolay yitirilmeyeceği bir gerçektir.

Bin yıllık kardeşliğimize ve barışımıza yönelik tehdit unsurları günümüzde siyasallaşarak Türkiye’nin geleceğine ipotek altına almaya yeltenmektedir.

Milli kimliğimize düşman olan bu dış destekli odaklar, kendilerine sunulan ‘siyasi mekanizmaya katılma’ ve ‘demokrasiye uyum sağlama’ mevhumunu, terörle aralarına mesafe koymadan kötüye kullanmak istedikleri; insanlığa ve milli-manevi değerlerimize karşı sergiledikleri düşmanca tavırla ortaya koydukları açıktır. PKK terör örgütü ve siyasi uzantısı HDP, demokrasiyi, kendi ırkçı-bölücü emellerini gerçekleştirmek için bir araç olarak gören kokuşmuş zihniyetinden bir türlü vazgeçemediği ve geçmiş tecrübelerden de ders çıkartmadığı görünüyor.

Bunun yanında daha önemlisi, daha büyük bir vesayet odağı olan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) bitmek bilmeyen insanlık düşmanlığıyla, kutsal dinimiz İslâm’a en büyük darbeyi vurmakta, Türk milletini ve barış sever herkesi sabır ve feraset sınamasından geçirmektedir.

Hür-demokrasimize ve özellikle de bireyin özel hayatına yönelik ahlaksız saldırılarını, genç yaşta beyinlere gündelik yaşamda başvurabilecekleri meşru bir yöntem olarak yerleştirilmesi ve bunu milletimizin içinden devşirdikleri çocuklarımızla, yasadışı ve bir o kadar mistik bir örgüt şeklinde biçimlenerek düşmana hizmet etmeleri, insanlığın asrın düşmanıyla karşılaştığının kanıtıdır.

İnsana olan saygısızlığını ve özgürlüklerimize yönelik düşmanlığını her fırsatta göstererek gerçek yüzünü sergileyen nefret sembolü FETÖ, iftira çukurunda itibarını beş paralık hale getirmekte kararlı görünmektedir.

Genç yaşta çocukların kanına giren terörist yapının Pensilvanya’daki mimarı olan terörist-başı ile örgüt elemanlarının etkin bir mücadeleyle etkisiz hale getirilerek, yargıya teslim edilmeleriyle, tarih ve millet huzurunda cezalandırılarak hesap vermeleri Türk milletinin en büyük arzusudur.

‘Cemaat’ görünümlü hukuk katliamcısı, darbeci ve cinayetkâr FETÖ, yurt içinde ve dışındaki insanlarımızı baskı altına alma, susturma, sindirme ve şekil verme (hizaya getirme) ile Türkiye, Türk, İslâm ve demokrasi düşmanı temelli sistematik beşinci kol faaliyetini medya yoluyla yoğunlaştırdığını görmek zor değildir.

Büyük Türk milletinin terörizm karşısındaki inanç, azim ve kararlılığı, gönlü ‘Anavatan’ diyerek çarpan hepimize inanç kaynağı olmaktadır.

Anayasanın kimliğimize yönelik ilk dört maddesi başta olmak üzere, tarif edilen kamu yapısı ile kimliğimizi çerçeveleyen hükümlerin muhalefet partilerinin elinde oyuncak olamayacak derecede, ülke ve milletimiz açısından hayatîyet teşkil etmektedir.

Milletimiz, tüm terörist saldırılar karşısında on-binlerce yıllık şerefli tarihinde olduğu gibi bugün de demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyetiyle birliğini ve bağımsızlığını koruyup geliştirecek güçtedir. Bu bakımdan 1 Kasım 2015 seçimlerinin Türkiye’miz için hayırlı ve uğurlu olması en büyük dileğimizdir.

Bu çerçevede inancımız ve bakışımız şudur ki:

  • Bizler bu şerefli bütünün bir parçası olan Avrupalı Türkler olarak işte bu medeniyetin Alperenler’iyiz.
  • Şerefli maziden kutlu geleceğe yürürken, ecdadının mirasıyla irfanlanan Alperenleriz.
  • Başta Türkçemiz olmak üzere değerlerimizi, medeniyetimizi geleceğe aktarmakta kararlı Alperenleriz.

Hollanda Türk gençliği adına kahraman Şehitlerimizi anıyor, Gazi Mustafa Kemal’in kimsesizlerin kimsesi olarak kurduğu Cumhuriyet’in kuruluşunun 92’inci yılı bir kez daha kutluyoruz.

Oğuzhan Kılıç
Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı
Eğitimci-Gazeteci

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.