avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4709
EURO
34,8003
ALTIN
2.473,30
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kemal Kılıçdaroğlu: 2019’da iki seçenek var

Kemal Kılıçdaroğlu: 2019’da iki seçenek var
09.04.2018
A+
A-


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Romanlar Günü toplantısında konuştu

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Romanlar Günü toplantısında konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları:

Siz bu ülkenin en köklü tarihine sahip olan kesimsiniz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u alırken sizler oradaydınız. Ama geldiler, oraya lüks konutlar yaptılar, burada Romanlar oturmasın, sizler fakirsiniz dediler. Bunu kabul etmiyorum. Fakirlik benim kaderim değil ki, iş verdin de çalışmadım mı? Romanlar günlük yaşıyorlar diyorlar, aylık ver 10 bin dolar bakalım günlük yaşıyor mu?

Sizin içinizde Man Adası’nda şirketi olan var mı? 1 sterlinlik şirket kuracaksın, 15 milyon dolarlık mal satacaksın. Sizin vergi dairelerinde kaydınız yok ama siz çocuğunuz doğduktan itibaren bu ülkede vergi verirsiniz. Bu ülkeyi yönetenler, bu ülkede sizin ödediğiniz vergileri vermemek için Man Adası’na giderler, şirket kurarlar. 2019’da bu ülkeye demokrasiyi, hakkı, hukuku hep beraber getireceğiz. Biz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hiç kimse ötekileştirilmesin istiyoruz.

İkamet, geçim sorunu olmamalı. 2019’da iki seçenek var, az önce söylediğim sorunların sorunu demokrasi içinde olur.  İkinci seçenek tek adam rejimi, konuşmayacaksın, eleştirmeyeceksin. Demokrasi mi, dikta yönetimi mi? Bu işin kimliği yok, bu iş demokrasi işidir. Demokraside herkes sosyal devlete dönüp, ben işsizim, iş bulacaksın demeli.

Suriyelilere baktığın kadar bana bakmıyorsun diyeceksiniz, isyan edeceksiniz. Dikta yönetimini sandığa gömeceğiz. Biz ayrımcılık istemiyoruz. Az önce müzik grubunu izledik. Ondan önce yurt dışında ödül alan kardeşimizi dinledik. Yoksulluğu bu coğrafyadan silebiliriz. Ben sizlere güzel bir gelecek vadediyorum. Hiç kimse kimliğinden ötürü ötekileştirilmeyecektir vaadini veriyorum.

İlk 3 yıl içinde hiçbir evde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir sözünü veriyorum. Bunu nasıl yapacaksın diyorlar. Haram yemeyen herkes bunu yapar. Devletin hazinesine el uzatmayacaksın. Yeri zamanı gelince kapı gibi askere gideceksin. Bunu yaptığımız zaman bunların hepsi olur. Türkiye’nin neresinde olursanız olun, CHP ezilenlerin partisidir. Sorunu olanların partisidir.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.