avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Katil Esad! Katil İran!

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Adem Gürsal yazdı.

Katil Esad! Katil İran!

Kardeşlerimize yapılan bu zulüm 5 yılı geçti. Suriye halkı çok zor günler yaşıyor. Suriye’de katliam, zulüm ve açlık inanılmaz boyutlarda. Bir çok şehir yok olup gitti. Vahşet bütün çıplaklığı ile gözler önüne serildi. Halep’te yaşananlar bu zulmün zirvesi oldu. Halep kalleşliğin Şehr-i oldu. Halep insanlığın bittiği yer oldu. Halep vicdanlarının yok olduğu kafirlerin zalimleştiği yer oldu. Halep’te İRAN’ın haçlılarla birlik olduğunun ispatı oldu. İRAN, MEZHEPÇİLİĞİ savunup kendilerinden olmayan başkalarına karşı zulümü normalmış gibi Şii milislerine vur emri veriyor. İRAN Süriye’de dökülen müslüman kan’ın Esad kadar sorumludur!!! İRAN Şii milislerine verdiği emirlerle islam düşmanı mezhepçi olduğu ortaya çok net çıkmıştır.

Biraz geçmişe dönüp BM de hiç bir adım atmadığını hatırlayalım.

2 yıl önce BM gözlemcileri artık güvenli ortam da kalmadığı için Suriye’de katledilenlerin sayısı 150 bin kişiyi geçtikten sonra öldürülenlerin sayımı durdurdu. 11 bin kişinin işkencelerle öldürüldüğü fotoğraflar ortaya çıktı. Ama ogün bügündür değişen hiçbirşey yok, olumlu anlamda. Tek değişen daha çok ölüm daha çok zulüm oldu. 2 yıl olacak BM hiç bir adim atmadı. Hep kınama ile zaman geçirdi. Yardım yapalım diye günü kurtardı. Ciddi adımlar sonuç odaklı çözümler yapmadı. İki yıl derken o resimler için açıklama yaptım. Yoksa 5 yıldan fazla Süriye de işkence ve zulmün içinde halk yaşam mücadelesi vermekte.

Haleple ilgili fotoğrafları görenlerin kanını donduruyor. İnsanlığından utanıyor! Çaresizliğine sitem ediyor! Bir şey yapamayışına haykırıyor! Bunu yapanların ne müslüman ne de insan olacağını düşünüyor! Ahh!! Halep ahh Yanlız değilsin!!! Halep bizim kardeşliğimizin son kalesi. Halep bizim müslümanlığımızın vicdani hesap yeridir!!! Halep oynanan oyunun son halkası son çilekeşidir. Halep, Türkiye’nin her alandaki onurlu ve kararlı sınavıdır.

Halep’teki müslüman kardeşlerimiz aç, susuz, ilaçsız, perişan, sefalet ve de çaresiz . Yıkık perişan!!! Halep garipliğin acısını yaşadı! Halep Şii milislerin elinde şehit oldu. Halep Şii milislerin elinde korkarak zulüm ve çile içinde yaşam mücadelesine sahne oldu. Kadın ,çocuk, yaşlı demeden Şii milislerin hedefi oldu. Açlıktan ölmeye mahkûm olmuş çocuklar… Kış ayına girdik soğuktan, evsizlikten donarak ölen insanlar dolup taşacak bizler kahrolacaz çaresizliğimize acizliğimize ağlayacağız. Elbette bizlerde elimizi uzatacağız yardımlar yapacağız ama hiçbir şey onlar için eskisi gibi olmayacak. Suriye’de her gün çatışma her gün bombaların, füzelerin, havan topların hedefinde paramparça olan bedenler… Esad, Suriye halkına yapılmayan eziyet, işkence ve zulüm kalmamıştı birde İran’ın zulmü eklendi. İRAN o kadar alçaldı ki ateşkese dahi uymadı. Müslüman insanları Öldürmek için bir an bile geri adım atmadı. Bu vahşet karşısında sessiz kalınmaz. Hamdolsun Türkiye yine yardım elini uzatıp Halep şehrine otobüsler gönderip sivil insanları kurtarmak için. Bu duruma gerçekten dur diyen, bir Türkiye’dir. Başkalarının sesi Türkiye kadar çıkmıyor. Hele bazı batı ülkeleri hem kör hem de sağır oldular bu olaylar karşısında! Zaten böyle olması batı içinde sevindirici bir durum!!! Zaten büyük oyunun arka plandaki kişiler elbette batı devletleridir , sahada görünen; İran, İşid=daeş ,Esad ,PYD ,PKK maşadır!!!

Belkide savaşın durması işlerine gelmiyor! Ama bu vahşete bu acımasızca işkencelere dur deme vakti çoktan geçti. Esad katildi ve İran’da katildir! Başka izah şekli yoktur!

Rusya, İran ve Hizbullah şimdi bu vahşet karşısında tavrını yeniden gözden geçirmek zorundalar. Rusya ateşkes için arabuluculuk yapsada bu yaşananları eskiden beri destekleyen devletlerdendi. Asla bunuda unutmayın Rusya’da oyunun bir parçası.

ABD ve İsrail pek gözükmesede ortalıkta arka planda izleyen ve olayı an ve an takip eden devletlerdir. İşin seyrine göre bunlarda gelecek tarihlerde sahada olacaktır.

Şunuda söyleyeyim; Oyun elbette Türkiye için yazılmış. Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozmak için. İç huzuru bozmak iç savaş çıkarmak içindi. Hatta Türkiye’yi bölmek parçalamaktı bu oyunun amacı . Bunları yapan haçlı zihniyeti , ”gavur” devletler ama İRAN bu oyunun içinde yer alması alçaklık müslümanlığa ihanetliktir. İran bu oyunda haçlılarla beraber olması müslüman ülkelere en büyük kalleşliktir. Mezhepçilik İRAN için önemli OLDUĞUNU Şii anlayışı ve inancı onlar için üstün OLDUĞUNU bu Haçlılarla beraber olarak kanıtlamıştır. Yazıklar olsun Şii milislerine! Sana yazıklar olsun İRAN!!Müslümanlığınızdan utanın! Artık müslüman da söylemiyeceğim (devlet olarak)

Halep yanlız değilsin Türkiye’deki kardeşler’in sana elini uzatacak , sana her konuda kol kanat olacak. Bize Çanakkale de nasıl yardım ettiyseniz, bizim için Çanakkale’de şehit düştüyseniz, ogün ”kardeşlerime destek olalım”diye evinizden çıkıp Çanakkale’ye geldiyseniz, canla başla var olma mücadelemize destek verdiyseniz, sıra bizde Halepli kardeşim. Sıra bize geldi sizin yanınızda olmak ,sizin için sesiniz olmaya. Biz, o Çanakkale’yi unutmadık eyy Halep , o kardeşliğinizi , o desteğinizi unutmadık. Biz kardeşiz , tarih kardeşiyiz, çoğrafi kardeşliğimiz var, geçmişe ait mazimiz yaşanmışlıklarımız var, biz din kardeşiyiz, biz Ümmetin tek kardeşleriyiz… Unutmadık Halep ! Unutmadık Musul ! Unutmadık Filistin ! Unutmadık Yemen! Unutmadık ey imanlı şuurlu kardeşlerim. ‘Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık!’ Kardeşlerinizi asla üzmeyin , onları incitmeyin… Yardım eden herkese Allah Razı olsun. Helal olsun. Ordaki tüm müslüman din kardeşlerime de selam olsun. Suriye’deki kardeşleri için sokaklara çıkmaları, insanlığa ve müslümanlığa bir destek bir haykırıştı.

##### ##### #####

Bu FETÖ’cüler , bu içimizdeki diğer hainler, bu dış güçler, bu bizden gözüküp kuyu kazan kahpeler… Hükümete , askerimize, polisimize ve MİT’e ayar vermek isteyenler de aslında bu vahşetin suç ortakları olarak bu millet anladı! 15 Temmuz gecesi hain yüzleri açığa çıktı. Ülkeden kaçan hain gazeteci maşalarda ortaya çıktı. Suriye’ye müdahale olacak dendiği zaman Rusya ve Çin ve de Esadçılar karşı çıkmışlardı. Esad’a karşı direnen insanlara yardım götürenlere operasyon yapan çevreler, tır’ları durduranlar bu gerçekler karşısında utanacaklar mı? Üzülecekler mi? Vicdan azabı duyacaklar mı? Ardarda önü kesilerek Tır’ların içinde silah ve mühimmat olduğu iddia edilerek hukuksuz olarak ‘paralel yapı’ anlayışı içinde aranmaya çalışılan tırlar konusunda asıl amacın, Suriye halkına giden yardımların engellenmesi ve Suriye halkının çığlığının, sesinin kesilmek istenmesidir. Doğrusu Türkiye’nin iç ve dış vesayetten kurtulma çabalarının sabote edilmesidir. Darbe gecesi Türkiye kabuğunu kırdı ve daha emin adımlarla ilerlemeye başladı. Devlet her alanda yeniden yapılanmaya gitti. Türkiye’nin Orta Doğu’da söz sahibi olmasini istememeleridir! Hele İRAN Orta Doğu’da Türkiye’nin güçsüz kalması için mücadele etmekte.

****** ****** *******

Suriye için atılacak adim öncelik şu olsun: Katil Esad gitsin. Bir şekilde Esad rejimi yıkılsın.

Bir zamanlar İngiltere ”Esad gitmeli” diye söyledi bende ‘gavur’ İNGİLTERE gibi düşünüyorum gitmesi konusunda. Ama gelen lider Batı uşağı olmayacak.

Hatta Suriye’ye yeniden daha güçlü bir şekilde müdahale edilmeli.

Suriye halkı, katil Esad ve katil İran’ın kaderine mahkûm edilemez! Bir an önce Süriye’ye müdahale edip Esad’ı devirmektir. Daha fazla Müslümanların ölmesine engel olmalıyız. Adımlar atmalıyız!

Suriye için yeni bir süreç başlatılmalı. Rusya ve Türkiye bu süreci iyi yönetmeli. Savaş’ı bitirmek için mücadele etmeli her alanda. Halep’te yaşanan bu utanç, bu zulüm, bu gerçekler karşısında susanlara, kör olanlara ve dahası millete ve devlete alçakça indirilen darbelere, operasyonlara arka çıkan, yerli ve yabancı hainlere, işbirlikçilere, iftiracılara, sahtekarlara, Esadçılara, hainlere vebal olsun , yazıklar olsun. Allah bunların planlarına ve de düşüncelerine ulaştırtmasın. İran’ı Allah islah etsin. Dualarımız Suriye, Halep , Mısır, Irak ve tüm müslüman kardeşlerimize olsun .

Adem Gürsal – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği – UETD Strasbourg Tanıtım-Medya Başkanı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.