avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5872
EURO
34,8381
ALTIN
2.508,91
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kararsız veya işgüzar

Avrupalı Türkleri sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Murat Bozkurt yazdı.

Kararsız veya işgüzar

Seçime kaldı şurada son viraj. Virajı da aldıktan sonra 17 Nisan ‘da sabah Türkiye’nin tamamının ortak sevinç ve ortak zaferle uyanabilmesi ümidi tek temenni. Araştırmalara göre son elde edilen bir sonuç var ki kararsız seçmen oranını ifade eden. Hatırlatmak gerekirse bu kesim elbette ki kararını aleni açıklamak zorunda değil. Etikte bunu gerektirmektedir. Seçmen üzerinde fazlaca duran şu son güne kadarda devam edecek olan fazlaca işgüzarlık. Bu ihtimal söz konusu iken kararlı seçmenler için de bu kesim kuşku uyandırabilmektedir. Rüzgarın tesiri hangi yöne olacaksa o yöne gitmek isteyecek bu seçmen topluluğu içindekiler üzerinde artık kararlıkla ulaşmak zorundadırlar, olayın bilincinde bir hale dönüşmek zorundalar. Yüzleşmek zorunda kalındığında yakın geçmiş ile Ömer Halisdemir 30 küsur tane kurşunu yerken ülkesi için yedi. Can verdi kahraman yurdu için. Hiç tereddütsüz karşı koydu haine. Bu seçmen grubu gibi değildi. Zaten olmazdı da çünkü o anasında emdiği ak sütünün helalliğine yakışacağı gibi can verdi.

Türkiye için yerel seçimler tarihinde Yalova seçimleri vardı. 2014 tarihli yerel seçimlerde Yalova şehrinin belediyesi için. O gün orada Yalova Belediye Başkanı nasıl seçilmişti. Bu seçim bir oy farkla belediye başkanını belirledi. Sadece tek oy. Gizli oy usulüne dayalı seçim için hala kararsız seçmen olduğunu ifade eden seçmen aciz seçmendir. İçeride ki pasif hainlerdir. Misalde koltuk değnekli bir adam için bile çok uzak olan hedefe varamayacağını söylediklerinde cevabı pek bir dikkat dolu vermiştir?
– Koltuk Değnekli Adam: “Olsun. Hiç olmazsa uğurda ölürüm der.”
Şahsiyetini düşünen ve tarafını son anların olgun yönüne dönen daha masa başında ancak kaybeden olacaktır ki. Bunu zaman gösterecek. Elbet son sözü diyecek olan zamandır. Zaman da yaman diyecek olandır.

Bakalım çok vakit geçmeden belkide seçmenler kararını verir. Çünkü başkanlık gelecek diyenlerde de şüphe yok. Ülke bölünecek, dış güçler tehdidi artacak diyenler. Yaklaşık olarak yüzde seksenbeş ile yüzde doksanın kararı belli sıra kararsızlarda artık. Bu sefer başka. Bu sefer doğacak sonuçlar en az on yıllar boyu olmak üzere tekrar çıkmasın karşına.

Murat Bozkurt – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.