avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kaliforniya’daki yangın Ulusal Parkı kapattırdı

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde devam eden yangınlar kontrol altına alınamadı.

Kaliforniya’daki yangın Ulusal Parkı kapattırdı
A+
A-

Hızla büyüyen yangınlarda, aralarında 3 itfaiyeci, 1 sivil buldozer operatörü, aynı aileden bir büyük anne ve iki çocuğun da bulunduğu en az 8 kişi hayatını kaybederken binden fazla ev ve iş yeri yandı.

 

Kaliforniya'daki yangın Ulusal Parkı kapattırdı

 

FACİA GİDEREK BÜYÜYOR

Kaliforniya’da gerçekleşen 7. en büyük yangın olan Carr yangını kuzey Kaliforniya’da yaklaşık 453 kilometre karelik alana yayıldı.

Ancak %30’u kontrol altına alınabildi. Shasta Bölgesi Şerifi Tom Bosenko yangınla ilgili ölü sayısının artabileceğinden endişe ettiklerini söyleyerek “Özellikle aileleri olmayan kişiler ile ilgili endişe duyuyoruz.” dedi.

 

Kaliforniya'daki yangın Ulusal Parkı kapattırdı

 

ULUSAL PARK İLK KEZ KAPANDI

Carr yangının güneyinde ünlü Yosemite Ulusal Parkı’nın yakınında haftalardır devam eden Ferguson yangını ise 234 kilometre karelik bir alanda devam ederken ve ulusal parkın 20 yıldır ilk kez kapanmasına sebep oldu.

Güney Kaliforniya’da devam eden Cranston yangını ile ilgili olarak Riverside Bölgesi Acil Durum Yönetim Departmanı yöneticisi Bruce Branton, “Binlerce kişi yangından etkilendi. Devam eden yangın ve sonrasında eyaletten ve bölgesel kurumlardan kaynak aktarılması ihtiyacındayız.” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.