avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kahramanlar hatırlanacak hainler lanetlenecek 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri için hazırlıklar tamam.  Başkan Erdoğan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını ve gazileri Külliye’de ağırlayacak, ardından Şehitler Köprüsü’ne geçecek. 

Kahramanlar hatırlanacak hainler lanetlenecek 
15.07.2018
A+
A-

Osman Nuri CERİT

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 tarihli ihanet girişiminin ikinci yıldönümü kapsamında bugün, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri düzenlenecek. Ülke genelinde gerçekleşecek etkinliklerde, üniformalı teröristlere direnirken şehit düşen 251 vatan kahramanı anılacak, FETÖ’cü katil sürüsü lanetlenecek. 

İLK TÖREN KÜLLİYE’DE  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri kapsamında, darbecilere karşı bedenlerini siper ederek hayatlarını kaybeden şehitlerin mezarlarını ziyaret edecek. Erdoğan daha sonra ise darbeci hainlerin o kara günde hedef aldığı Millet Camisi’nde öğle namazını kılacak ve şehitler için okunan hatimlerin duasına katılacak.  Ardından da Başkan Erdoğan şehit yakınları ve gazileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlayacak. 

GAZİ MECLİS’E ZİYARET 

Hain darbe girişimi sırasında darbecilerin bombaları ile hedef aldıkları Gazi Meclis’te, “Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında, “Millet Darbeye Dur Dedi” sergisi açılacak. Yine darbecilerin bomba attığı alana çelenk bırakılarak şehitler için saygı duruşunda bulunulacak. Yurt genelinde de sergiler, paneller, toplantılarla milletin şanlı direnişi ve şehitler anılacak. Vatandaşlar 15 Temmuz gecesi alanlara çıkarak günlerce demokrasi nöbetleri tuttukları alanlarda sembolik nöbetler tutarak, darbeye ve darbecilere hiçbir zaman geçit veremeyeceklerini bir kez daha gösterecek. 

Köprüde müze açılışı 

Başkan Erdoğan Ankara’daki Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerine katıldıktan sonra, İstanbul’a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Anıtı’nı ziyaret edecek. Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek yürüyüşe katılarak ve burada halka hitap edecek. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Makamı’nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden “15 Temmuz Şehitler Müzesi”nin de kısmi açılışı gerçekleştirilecek. 

Selalar okunacak  

15 Temmuz gecesi darbecilerin hedef aldığı Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Cami, Polis Özel Harekât Daire Başkanlığı gibi sembolik noktalarda da anma etkinliği düzenlenecek. Gecede Türkiye’deki tüm camilerde aynı anda selalar okunacak. Yine şehitlerin ruhuna mevlidler de okutulacak. 

Dünyada anılıyor 

Hain darbe girişiminin ikinci yıldönümünde yurt dışındaki cami ve büyükelçiliklerde anma programı düzenleniyor. 

-Almanya Almanya’da Berlin Türk Şehitlik Camii’ndeki anma etkinliğine Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik ve vatandaşlar katıldı. 

-Fransa Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni yapıldı. 

-Kırgızistan Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde anma töreni yapıldı. 

-Kanada Toronto, Montreal, Vancouver, Edmonton ve Ottawa kentlerinde akşam namazından sonra Kur’an Meclisi düzenlendi. 

Milletimiz ayağa kalktı 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesinde yazdığı yazıda 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşları andı. Kalın, “15 Temmuz’da ayağa kalkan Türkiye geleceğe güvenle yürüyor” dedi. Kalın yazısında, “Milletimiz el ele vererek yeniden ayağa kalktı. Bu gerçeği hiçbir şey değiştirmeyecek. Bugün FETÖcüler artık insanların kalplerini ve akıllarını işgal edemiyor. Aynı zamanda örgütün kamu kurumları ve sivil toplum üzerinde kurduğu tahakküm ortadan kaldırıldı. Yabancı devletler, Türkiye’nin FETÖ konusunu ne kadar ciddiye aldığını ve örgütün faaliyet gösterdiği ülkelerin güvenlik tehditleriyle karşı kalacağını anlamaya başladılar. 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştirenleri adalete teslim etmek için yaptığımız çalışmaları sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi. 

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.