avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kahraman Rauf Denktaş ölümsüzdür!

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı, gazeteci Oğuzhan Kılıç, Rauf Denktaş’ı kaleme aldı. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı sıfatıyla, 13 Ocak 2012 tarihinde KKTC kurucu Cumhurbaşkanı kahraman Rauf Denktaş’ın vefatı üzerine; Denktaş ailesi, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr.Derviş Eroğlu, birlikte çalıştığı Kıbrıs Türk diaspora kuruluşu ATCA ve bazı UBP yetkileriyle telefonda görüşerek başsağlığı dileklerini iletti ve taziye mesajı yayımlayarak tanıdığı Denktaş’ı anlattı:

Kahraman Rauf Denktaş ölümsüzdür!

13 Ocak 2012’de Kıbrıs Türklüğünün simgeleşmiş siması, bilge devlet adamı Rauf Raif Denktaş’ı 88 yaşında kaybetmiş bulunmaktayız. Yaşayan son Türk büyüğü Rauf Denktaş’ın kaybı Türkiye ve Türk dünyası kadar Avrupa ve Hollanda Türklüğünü de derin üzüntüye boğmuştur.

Denktaş, ömrünü Kıbrıs’taki haklı davamıza adamış bir dava adamıdır.
Dr.Fazıl Küçük’ün yanında mücadele başlamıştır. Adayı Yunanistan’a bağlamayı amaçlayan Enosis’i benimsemiş Rumların yayılmacı EOKA terörüne karşı direnme zorunluluğu ortadaydı. Kıbrıslı Türkler kendi yurtlarında azınlık durumuna düşmeyi kabul etmediler. Adaya gelişi Makarios tarafından yasaklanan Denktaş, buna rağmen mücadelesini devam ettirmiş ve ‘Volkan’ savunma örgütlenmesini daha etkili hale getirerek Kıbrıs Türk direnişini daha eşgüdümlü bir şekle sokmuş, ‘Bayrak’ haberleşme ağı kurulmuştur. Bilindik siyaset tarzından çok daha öte yaşamını mücadeleye adamış olan Denktaş, Kıbrıs Türklerinin direniş örgütü olan Türk Mukavemet Teşkilatı’nda (TMT) ‘Toros’ adıyla kurucusu, yöneticisi ve mücahidi olarak çalıştı. Makarios dönemi ve sonrasında adada geçen yoğun mücadele sürecinde iki kez ölümden döndü.

Denktaş, Kıbrıs Türklüğü ve KKTC’yle özdeşleşmiş bir devlet adamıdır.
Süreç içinde 1959 Zürih ve Londra Antlaşmalarını imzalayan toplum lideri Denktaş, 20 Temmuz 1974 günü Türk ordusunun başlattığı Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından 13 Şubat 1975’te ilan edilen Kıbrıs Türk Federe Devleti’nin devlet ve meclis başkanı görevlerini de yürütmüştür. Denktaş, 1976’da yapılan ilk genel seçimlerde devlet başkanlığına seçildi. 1981 yılında ikinci kez devlet başkanı oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 15 Kasım 1983‘de kurulmasının ardından 22 Nisan 1990’da yapılan erken seçimde ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi. 1995’teki seçimlerde de cumhurbaşkanı seçildi, 24 Nisan 2005’te görevi devretti.

Denktaş, gerçek bir Türk aydınıdır.
Denktaş, Girit ve Rodos’ta olduğu gibi Türklüğün silinmesi ihanetleri karşısında, bunların tam tersine halkını azınlık durumuna düşürmemiş, mütekabil konuma yüceltmiştir. En umutsu koşullarda dahi inancını kaybetmeyerek mücadelesini sürdürmüş ve bağımsız devlet kurmayı başarmıştır. Kıbrıslı soydaşlarımızın hak ve çıkarlarının ihlal edilmemesi için uluslararası seviyede insanüstü derecede büyük bir çaba ortaya koyan rahmetli Denktaş, her zaman hayırla yâd edilecek ve gönül borcuyla anılacaktır. KKTC, Denktaş’la bütünleşmiş; izolasyonlar, baskılar, mahrumiyetler, Rum kesiminin iştahını kabartan yaklaşım ve teklifleri ve tek taraflı işleyen planlar bugüne kadar hedeflenen çözülmeyi ve teslimiyeti sağlayamamıştır. Mücadelesinde KKTC’nin, uluslararası toplumda eşit ve onurlu bir seviyeye gelmesi için örnek alınması gereken bir çaba ortaya koymuştur. Bağımsızlık tutkusuyla işgal ve esarete direnerek dayatmalara boyun eğmeyen Denktaş, bu nitelikleriyle yabancıların çekim alanına kapılmamış ve anavatan Türkiye’nin izinden bu ana değin dahi ayrılmamıştır. Denktaş, arasında ‘Kuran’dan İlhamlar’ adlı kitabı dâhil olmak üzere bugüne dek yayınlanmış 50 eseriyle gençliğe yol göstermeye devam edecektir.

Tanıdığım Rauf Denktaş:
Sayın Denktaş’la birçok kez bir araya geldik. Ancak onunla ilk kez 26 Ağustos 2006 ve ardından 8 Şubat 2008 tarihlerinde sohbet ederek tanışma şerefine eriştim. Bir protokol insanı olmaktan fazla bir aile babası tavrıyla dikkat çeken Denktaş, gülümser babacan bir insandı. Görüşmemizde verdiği mesaj “bir defa göklere çıkartılan bayrağın, bir daha inmeyeceği” şeklinde özetlenebilecek öğüdü olmuştur.

Kahraman Denktaş’ın kutlu bayrağı bayrağımız, davası davamızdır. Öyle inanıyoruz ki; bu bayrak yere düşmeyecek yetişen yeni nesil bu bayrağı en tepeye yüceltmeye devam edecektir. Denktaş, uçmağa varsa, hakka yürüse de o mücadelesi, kararlılığı ve dik duruşuyla kalbimizdedir, ölümsüzdür. Denktaş, herkesin birleştiği nadir kişilerden birisi olarak milli hafızadan silinmeyecek bir abide-i şahsiyettir. Kahramanlar kolay yetişmez. Üzüntümüz tarifsizdir.

Bu süreçte Denktaş’ın yaşama geçirdiği büyük idealler için çalışan nice kahramanlarımız olmuştur; Türkmeneli’nde merhum Necdet Koçak ve Batı Trakya Türkleri’nin lideri Dr.Sadık Ahmet önemlilerdir. Hepsi büyük Atatürk’ün izinde yürümüşlerdir.

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) mensupları olarak KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türklerinin sembol ismi Rauf Denktaş’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine, Kıbrıs Türk halkına, yüce Türk milleti ile tüm Türk dünyasına sabır ve başsağlığı dileriz.

Oğuzhan Kılıç – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

[Gazeteci Oğuzhan Kılıç’ın bizzat tanıdığı Rauf Denktaş’ı duygu yüklü bir şekilde anlattığı, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı sıfatıyla 13 Ocak 2012’de yazdığı makale; Kıbrıs Postası Gazetesi – Star Kıbrıs Gazetsi – Son Havadis Gazetesi – Gündem Belçika – Hollanda Türkİnfo – SonHaberNl – Gazete Türk – Haber Kritik Gazetesi – Erbil Gazetesi – Şeffaf Gazete basın-yayın organlarında yayınlanmış, KKTC Girne Amerikan Üniversitesi’nin ‘Denktaş İnfo’ adıyla açtığı Anıdefteri’nde yer almış, KKTC devlet televizyonu BRT’de okunmuş ve Star Kıbrıs Gazetesi’nde alıntılanarak yayınlanmıştır.]

Rauf Denktaş’ın verdiği mücadelenin özetini kendisinden dinlemek için videoyu izleyin:

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.