avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5974
EURO
34,7498
ALTIN
2.498,51
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Japonya’da Vali’ye ilk yardım için sumo ringine giren kadınlar dışarı çıkarıldı

Japonya’nın Maizuru şehrinde, sumo güreşi ringinde bayılan Vali Ryozo Tatami’ye ilk yardım için hızla ringe giren kadınlar, hakem tarafından dışarı çıkarıldı. Kadınların gördüğü muamele, Japonya’da sumo geleneklerini de tartışmaya açtı.

Japonya’da Vali’ye ilk yardım için sumo ringine giren kadınlar dışarı çıkarıldı
05.04.2018
A+
A-

Sumo ringi, Japonlar için kutsal bir alan. Ülkede kadınların geleneksel olarak ringe adım atmaları yasak. Maizuru’da yaşanan olayda ise Vali Ryozo Tatami ringde konuşma yaparken fenalaşarak yere düştü.

Hakem ilk yardım için gelen kadınlara hemen dışarı çıkmaları emri verdi. Hastaneye kaldırılan Vali Tatami’nin sağlık durumu iyi.

SUMO DERNEĞİ BAŞKANI ÖZÜR DİLEDİ

Japon Sumo Derneği Başkanı Nobuyoshi Hakkaku, olayın duyulması üzerine bir açıklama yaparak özür diledi. Hakkaku, “Hakem öfkelendiği için böyle bir emir verdi ama bir kişinin yaşamını ilgilendiren böylesi bir durumda bu uygunsuz bir hareketti” ifadelerini kullandı.

‘KADINLAR ÇIKTIKTAN SONRA TUZ ATTILAR’ İDDİASI

Japon medyasında çıkan bazı haberlerle ise tartışma büyüdü. Birkaç izleyici, kadınların terk ettiği ringe tuz atıldığını iddia etti. Japonya’da sumo güreşçilerinin karşılaşmaları öncesi ringe tuz atmak bir gelenek.

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, “kadınların kirlettiği” düşüncesiyle ringe tuz atıldığını söyleyerek yetkilileri eleştirdi. Bu kullanıcılardan biri, “Başkasının hayatını kurtarmak isteyen birine böyle davranılır mı? Asıl sumo derneği başkanını tuzlamak lazım” ifadelerini kullandı. Japonya’da benzer bir olay 2000 yılında da yaşanmıştı.

Osaka Valisi Fusae Ota, şampiyon sumo güreşçisine ödülünü takdim etmek için izin istemiş ama kadın valiye izin verilmemişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,