avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Japanların en çok neyi araştırdığını duyunca şaşıracaksınız!

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google’ın bir aylık trend verilerine göre Japonya’da Türkiye ile ilgili en çok aranan konular arasında listede başı çeken Maraş dövme dondurması şaşırrtı.

Japanların en çok neyi araştırdığını duyunca şaşıracaksınız!
A+
A-

Japonlar’ı Maraş dondurması merakı sardı.Türkiye’ye bu yılın 7 ayında gelen Japon turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 76.70 artışla 42 bine çıktı. Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google’un bir aylık trend verilerine göre Japonya’da Türkiye ile ilgili en çok aranan konular arasına Maraş dövme dondurmasının da listeye girmesi dikkat çekti.

LOKUM, RAKI, İSTANBUL, OSMANLI VE SULTANAHMET CAMİİ’DE MERAK EDİLENLER ARASINDA
Japonların dondurmayı araştırması ise ustaların yaptığı ilginç şovundan kaynaklanırken Türkiye ile ilgili aramalarda Maraş dondurması dışında  lokum ,rakı, Lira, İstanbul, uluslararası ticaret, Osmanlı İmparatorluğu, Sultanahmet Camii, balon uçuşları ile ilgili konularda üst sıralarda yer aldı.Japonlar Türkiye’de Kapadokya’ya balon turu için gelen turistler sıralamasında listelerin en önünde yer alıyor.  

DÜNYA ‘TÜRKİYE’YE TATİL 2019’ ARATIYOR
Bu arada Türk turizmindeki yeniden yükselme trendi Google’un verilerine de yansıdı.Google’un son 12 aylık trend verilerine göre dünya genelinde “Holiday to Turkey 2019”(Türkiye’ye tatil 2019) aramaları büyük artış gösterdi.Kullanıcıların Türkiye tatili 2019 ile ilgili ise aradıkları konular ise “Türkiye, Herşey Dahil, Paket Tur, Marmaris, Antalya, Tatil Köyü, Uçuş kelimeleri ile aramaları büyük çıkış gösterdi. En çok aramalarda artışın yaşandığı yer ise Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık’ta en çok Türkiye ile ilgili aramalar ise İskoçya ile İngiltere’den yapıldı. Burada yapılan aramalarda en çok artış ise “Herşey Dahil” konusunda oldu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,