avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İYİ Parti’den Erdoğan’a İş Bankası eleştirisi

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP’nin İş Bankası’nda sahip olduğu hisseleriyle ilgili konuştu. Bu konunun CHP’nin sorunu olmadığını söyleyen Çıray, hisse devrine ise miras hukuku açısından doğru olmadığını söyledi.

İYİ Parti’den Erdoğan’a İş Bankası eleştirisi
19.09.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin Denizli İl Başkanlığı’ndaki açıklamasında, Türkiye’nin bir ekonomik krizin başında olduğunu öne sürerek, “Yıl başından bu yana Türk milleti yüzde 45- 50 fakirleşmiştir. Devalüasyon oldu, bunun adını koyalım” dedi.

İYİ Parti’deki 12 genel başkan yardımcısı, 3 gün içinde 36 kenti ziyaret ederek, yerel seçimler öncesi parti çalışmalarının rotasını belirleyecek. Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, dün Denizli’de partililerle bir araya geldi. Burada düzenlediği basın toplantısında konuşan Çıray, hükümetin ekonomik programını eleştirerek özelleştirmelerin yerinde yapılmadığını ileri sürdü. İşte Çıray’ın açıklamalarından satır başları:

“Ayrıca özelleştirmenin mantığı olan, özelleştirilen fabrikaların daha geliştirilmesi, işçi sayısının artırılması, ekonomiye daha çok katkıda bulunması gibi kavramlar kullanılmadı. Çok fabrika arsaları için satıldı. Bugün Türkiye bir ekonomik krizin başında. Yıl başından bu yana Türk milleti yüzde 45-50 fakirleşmiştir. Devalüasyon oldu, bunun adını koyalım; Türkiye’de devalüasyon oldu. ‘Para dalgalandı, değerini kaybetti’ gibi laflara gerek yok. Türkiye’de yüzde 50’ye yakın devalüasyon oldu. Bankalar kredi faizlerini yüzde 40 ile 70’e çıkardı. Bunu kredileri alan alan sanayiciler, bunu halka nasıl yansıtacak onu kışın göreceğiz. Büyük işçi çıkarmalar olacaktır.

“ATATÜRK MİRASINI İSTEDİĞİNE BIRAKMA HAKKINA SAHİPTİ VE BIRAKMIŞ”

Büyük Atatürk, öldüğü zaman hiçbir şahsi serveti yoktu. Olanı da bağışlamıştır. İş Bankası hisselerini CHP’ye bağışlamış, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na ödenmek üzere. CHP bundan beş kuruş para almamıştır. Bu sembolik bir iştir ama burada esas olan o değil. Esas olan şu; bizi modern bir devlet yapan ve tüm Ortadoğu’daki ülkelerden farklı kılan medeni hukuku bu toprakla getirmiş olmamız. Medeni hukuğun en önemli unsurlarından birisi miras hukukudur. Atatürk mirasını istediğine bırakma hakkına sahipti ve bırakmış. Eğer Atatürk’ün mirası ile oynamaya kalkarsanız, miras hukuku ortadan kalkar. O zaman benim mirasımın nereye gideceğini bilemem öldükten sonra. Siz de bilemezsiniz. Böyle bir şeyin gerçekleşmesi, ‘tapunun delinmesi’ demektir, ‘mülkiyet hakkınızın ortadan kalkması’ demektir. Artık hiçbir şeyden emin olamazsınız.

“TÜRKİYE’NİN ŞARTLARI BUNA MÜSAİT DEĞİL”

Komşusu açken biz tok olamayız; bırakın uçak almayı. Yani bu millete kemer sıkmayı tavsiye edeceksin, faizleri yükselteceksin ondan sonra da uçak alacaksın. Biz 13’üncü uçağın alınmasını fazla görmüyoruz ama Türkiye’nin şartları buna müsait değil. Türkiye’de fert başına düşen milli gelir 50-60 bin dolar olursa o zaman bunu yaparız.”

İş Bankası hisseleri kimin? Atatürk’ün ortaklık parası kime gidiyor?

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.