avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsviçre ve Ermenistan, Perinçek cezasının gerekçesini açıklayamadı

Perinçek İsviçre davasının Büyük Daire’de görülen temyiz duruşması, Türkiye’nin haklılığını ortaya koyan diyaloglara sahne oldu. İsviçre ve Ermenistan heyetleri AİHM hakimleri karşısında savunma yapmakta zorlandı. Ermenistan’ın avukatı olan Holivut yıldızı George Clooney’nin eşi Emel Alamuddin Clooney maddi hatalar yapınca Doğu Perinçek ve avukatı tarafından bir bir düzeltildi. İşte tarihi duruşmada yaşananlar…

İsviçre ve Ermenistan, Perinçek cezasının gerekçesini açıklayamadı
A+
A-

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire’de görülen temyiz duruşmasında İsviçre ve Ermenistan heyeti zor anlar yaşadı.

AİHM hakimleri “İsviçre’nin kabul ettiği soykırımın dayanağını ve Perinçek’i neden cezalandırdığını” sorgulayınca itiraf niteliğinde yanıtlar aldı. İsviçre’yi savunan avukatlar “Perinçek’in nefret ve ırkçılık suçundan mahkum olduğunu” söylererek önemli bir maddi hataya imza attı.

Bu hatayı düzeltmek Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz’e düştü.

Ermenistan adına savunma yapan avukat Amal Clooney de Talat Paşa’nın soykırım suçunda yargılandığını öne sürdü. Clooney’in gerçek dışı beyanları da Doğu Perinçek tarafından düzeltildi.

Türkiye’yi temsilen söz alan avukatlar da Perinçek’in açıklamalarında ırkçı bir ifade bulunmadığını vurguladı. İsviçre ve Ermenistan heyetlerinin çelişkili beyanları Türk heyetinin elini güçlendirdi.

Bu arada Clooney’nin savunması duruşmayı izleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Clooney, ifade özgürlüğünü sınırlandırmak için değil, aksine ifade özgürlüğünü de savunmak için davaya müdahil olduğunu dile getirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.