avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.297,56
BIST
8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsviçre Türk Federasyonu Başkanı Celal Bayar: Atatürk kalbimizde her zaman yaşayacak

Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı merhum Celâl Bayar’ın torunu Celâl Bayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 77’inci vefat yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Bayar’ın açıklaması şu şekilde:

İsviçre Türk Federasyonu Başkanı Celal Bayar: Atatürk kalbimizde her zaman yaşayacak
A+
A-

Değerli Vatandaşlarımız,
Sevgili Dostlarımız,

Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yılında minnet, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.
İstiklal Savaşı’nın eşsiz Kahramanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni çagdaş ve evrensel değerler üzerine kurmuştur. Onun sayesinde akıl ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş Türk milleti, tarihin akışı yönünde modern milletlerle beraber yola çıkmıştır.
Bu yola zaman zaman gölge düşse de, Atatürk ilkeleri önümüzü aydınlatmaktadır ve Cumhuriyet’imiz, birleştirici ve bütünleştirici yapısı ile sonsuza dek bilimsel değerlerin rehberliğinde bölünmez bir bütün olarak yürüyecektir.
Atatürk kalbimizde her zaman yaşayacak.

Ve Ümit Yaşar Oğuzcan ile diyoruz ki:
Mustafa Kemal’i düşünüyorum;
Ölmemiş bir Kasım sabahı!
Yine bizimle beraber her yerde.
Yaşıyor dört köşesinde vatanın
Yaşıyor damar damar yüreklerde.

Celâl Bayar
Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.