avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsviçre Türk Federasyonu Başkanı Celal Bayar: Atatürk hümanist değerlerin de ilham kaynağıdır

Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 3. Cumhurbaşkanı merhum Celâl Bayar’ın torunu Celâl Bayar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci vefat yıldönümü nedeniyle bir Türkçe ve Fransızca açıklama yaptı. Bayar’ın açıklaması şu şekilde:

İsviçre Türk Federasyonu Başkanı Celal Bayar: Atatürk hümanist değerlerin de ilham kaynağıdır

Değerli Vatandaşlarımız,
Sevgili Dostlarımız,

Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78.yılında minnet, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Seneler geçtikçe Atatürk, Türk milletini aydınlatan bir ışık olarak daha da parlayarak yükseliyor.

İstiklal Savaşı’nın eşsiz Kahramanı’nın kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, akılcılığa, bilimciliğe ve gerçekçiliğe dayanıyor.

Evrensel ve hümanist değerlerden ilham alan Atatürk ilke ve inkılapları, bizi ortaçağ karanlıklarına sürüklenmekten alıkoyuyor, medeniyet ve tarihin akışı yönünde ilerlemizi sağlıyor.

Atatürk kalbimizde her zaman yaşayacak.
Ruhu şad olsun.

Celâl Bayar
Başkan
Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu
****************

Chers Compatriotes,
Chers Amis de la Turquie,

Nous commémorons ce 10 novembre le 78ème anniversaire de la disparition de Mustafa Kemal Atatürk.

Ses idées et ses principes révolutionnaires éclairent toujours plus fort le chemin à suivre pour le peuple turc.

Le grand héros de la Guerre d’Indépendance a fondé la République de Turquie sur la primauté de la raison, sur la science et sur le sens des réalités.

Sa pensée et ses principes, qui s’inspirent des valeurs humanistes et universelles, nous éloignent d’un obscurantisme moyenâgeux et nous permettent d’avancer dans le sens de l’Histoite et de la civilisation.

Atatürk vit dans dans nos cœurs et dans nos esprits.
C’est avec respect que nous nous inclinons devant sa mémoire.

Celâl Bayar
Président
Fédération des Associations Turques de Suisse Romande

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

  1. Mehmet dedi ki:

    KONU: SGK’nın 3201 sayılı kanunun değişikliği talebi
    Biz yurtdışında yaşayan vatandaşları ikinci sınıf vatandaş gibi gören siyasetçilerimize, sadece seçim dönemlerinde gelip oy isteyen siyasetçilerimize.
    Bilindiği üzere hayatının bir kısmını Türkiye’de çalışarak geçiren, bir kısmını da yurtdışında çalışarak geçiren ya da tamamını da yurtdışında çalışarak geçiren bizler yurtdışı borçlanması yaparak SGK’dan emekliliğe hak kazanıyoruz. Fakat, Türkiyeden emekli maaşı alabilmek için SGK’nın 3201 sayılı kanununa göre yurtdışından Türkiye’ye kesin dönüş yapmış olmak, yurtdışında çalışmıyor olmak veya sosyal yardım almıyor olmak gerekmektedir.
    Türkiye’de emekliliğe hak kazanmış insanlar, hem çalışıp hem de hiçbir ayrım gözetmeksizin (hakim, savcı, milletvekili, öğretmen, doktor, zengin, fakir ayırım yapmaksızın) emekli maaşını alabiliyorlar. Biz yurtdışındaki binlerce insan Türkiyedeki insanlar gibi aynı primleri yatırıp aynı ödemeyi yapmamıza rağmen emekli aylığından 3201 sayılı kanun gereği yararlanamıyoruz. Oysaki, TC Anayasasının kanun önünde eşitlik ilkesi ve 10. Maddesine göre ‘’Herkes dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.’’ ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de çalışanlar ile yurtdışı borçlanması yapan binlerce insan arasında eşitsizlik olup, Anayasanın 10. Maddesine aykırılık söz konusudur. Yurtdışındaki binlerce insanın emekli maaşı alabilmesi için parlementoda SGK’nın 3201 sayılı kanunun değiştirilmesi gerekmektedir. Bu değişikliğin yapılmaması durumunda bireylerin tek tek Anayasa Mahkemesine başvurma hakkı doğmaktadır.
    Binlerce insanın mağduriyetinin giderilmesi için bu değişikliğin yapılmasını arz ederiz.
    Saygılarımla;
    MEHMET KIRAN
    E-mail: mehmetkiran68@hotmail.com