avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İsveç Türkleri’nin haykırışı: ‘FETÖ’cülerin camimizle ilgili yalanlarından sonra hedef olduk’

Malmö İslam Kültür Derneği Başkanı Alagöz, “FETÖ mensuplarının camimiz hakkında İsveç basınına verdikleri yalan yanlış bilgilerden sonra hedef haline geldik.” dedi.

İsveç Türkleri’nin haykırışı: ‘FETÖ’cülerin camimizle ilgili yalanlarından sonra hedef olduk’

Malmö İslam Kültür Derneği Başkanı Harun Alagöz, son 3 ayda sosyal medya üzerinden ırkçı tehditler aldıklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Malmö İslam Kültür Derneği bünyesindeki camiye dün yapılan saldırıyla ilgili AA muhabiri Atila Altuntaş’a açıklamalarda bulunan Alagöz, “Irkçı gruplardan sosyal medya üzerinden 3 aydır ‘Sizi yok edeceğiz,’ ‘Evinize dönün,’ ‘İsveç’i terk edin’ şekline mesajlar alıyorduk.” dedi.

Tehditlerle ilgili polise 5 kez ihbarda bulunduklarını belirten Alagöz, camiye yapılan taşlı saldırının ardından polisin olayı “nefret suçu” kapsamında soruşturmaya başladığını kaydetti.

Malmö İslam Kültür Derneğinin ırkçı tehdit ve saldırıların hedefi haline gelmesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının yürüttüğü kampanyanın etkili olduğunu söyleyen Alagöz, “FETÖ mensuplarının camimiz hakkında İsveç basınına verdikleri yalan yanlış bilgilerden sonra hedef haline geldik. Camimizin kapatılması için bizi ajanlıkla suçluyorlar.” diye konuştu.

“Erdoğan muhaliflerinin camiye alınmadığı ve camide AK Parti propagandası yapıldığı” şeklindeki yalanın FETÖ mensupları tarafından yayıldığını ifade eden Alagöz, “İsveç medyası da bu ifadeleri ön plana çıkararak çok yanlış ve yanlı haberlere imza attı. Geçen hafta Stockholm’ün merkezinde kamyonlu terör saldırısını da göz önünde bulundurursak, camimiz doğal olarak ırkçıların hedefi haline gelmiş durumda.” değerlendirmesini yaptı.

4 yılda 11 camiye saldırı

Kayıtlara göre İsveç’te son 4 yılda 11 cami ve mescide saldırıda bulunuldu. Bazı cami ve mescitler kundaklandığı, bazılarının da taşlı saldırıya maruz kaldığı olaylarda binalar hasar gördü. Bazı cami ve mescitlere ise domuz başı bırakıldı ya da gamalı haç çizildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.