avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5864
EURO
34,8068
ALTIN
2.504,97
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İşte isim isim Zafer Sırakaya liderliğindeki UETD’nin yeni yönetimi

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Köln’de gerçekleşen 5. Olağan Kongre’sinde Zafer Sırakaya genel başkan seçildi. Kongre’den çarpıcı notlar ile Kongre’de MKYK’ya seçilen isimler ve MYK girmesi muhtemel isimler özel haberimizde.

İşte isim isim Zafer Sırakaya liderliğindeki UETD’nin yeni yönetimi

ZAFER SIRAKAYA UETD GENEL BAŞKANI OLDU
KÖLN – Zafer Sırakaya, görevi 2013 yılından beri genel başkanlık yapan Süleyman Çelik’ten devraldı. UETD’nin önceki yönetimlerinde de görev alan Zafer Sırakaya AK Parti Brüksel temsilciliği görevini yürütüyordu. Sırakaya seçimlere tek aday olarak girdiği Kongre’de seçildikten sonra delegelere hitaben teşekkür etti.

YAPI OLARAK GİDEREK BÜYÜYEN BİR UETD
Köln Pullman Hotel’de yapılan Kongre’de TC Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupalı Türkler adına AK Parti İstanbul Milletvekilliği yapan ve aynı zamanda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olan Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Fatma Betül Sayan, AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk konuşma yaparken Kongre’ye Başbakanlık Dış İlişkiler Başkanı Dr. Gürsel Dönmez, Avrupa’nın 15 ülkesinden gelen UETD delegeler, Alman Hıristiyan Demokrat CDU Milletvekili Oliver Wittke ile meslek kuruluşlarının aralarında bulunduğu Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç yanı sıra çok sayıda STK temsilcisi ile davetli katıldı. Kongre’de ayrıca Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun mesajı okundu.

Köln’de 2004 yılında lobi çalışmaları yapmak üzere dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşvikiyle kurulan ve bundan bir süre sonra bu çerçeveyi de aşacak etkiye sahip olacak olan UETD (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği), şu anda 15 ülkede 250 şubesi bulunan bir yapıya dönüştü.

Kongre’ye Alanya’nın tüm bölgelerinden özellikle RNW ve Berlin olmak üzere UETD teşkilatları katılırken, yeniden harekete geçen İngiltere ve Skandinavya ile yeni kurulan Çek Cumhuriyeti UETD ve Macaristan UETD’de solunda yerlerini aldı. Fransa, Hollanda, Belçika UETD teşkilatları ise gözde görülür şekilde temsil edildiler.

uetd_besinci_genel_kurulu

UETD’DEN SOSYAL PAYLAŞIM
Süleyman Çelik’in konuşmasında duygu yüklü anlar yaşanırken, Zafer Sırakaya‘nın yorgunluğu gözlerindeki kızarıklığa yansıdığı gözlendi. Kongre bir anlamda da UETD’nin 2004 yılındaki kuruluşundan beri teşkilatta görev ve hizmet yapan Çelik için bir vefa ve veda Kongresi oldu. Çelik’in konuşmasında eşine teşekkür etmesi dikkat çekerken, kürsüden indikten sonra eşinin elini bırakmaması akıllarda kalan bir an oldu. Çelik’in hazırlattığı ve geçmiş 3 yıllık faaliyetleri anlatan 2 adet kitap’ta çok takdir topladı.

uetd zafer sirakaya

UETD Genel Merkezi resmi Facebook hesabından yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Bugün Köln’de kardeşlik ve coşku içerisinde gerçekleşen UETD‬ 5.Olağan Kongresi yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımız için hayırlı olsun. UETD Genel Başkanı olarak seçilen Zafer Sırakaya ve yeni yönetimini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.”

zafer_sirakaya_suleyman_celik

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İLE MKYK ÜYE SAYISI 40’TAN 25’E İNDİ
Yapılan tüzük değişikliğiyle 40 olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısı ise 25’e indirildi.

ZAFER SIRKAYA’NIN MKYK LİSTESİ
İşte Kongre’de tüm delegelerin oylarını alarak seçilen UETD’nin yeni Genel Başkanı Zafer Sırakaya‘nın MKYK üyeleri listesi:

Uetd Mkyk 2016

MERKEZ DİSİPLİN KURULU
Merkez Disiplin Kurulu’na 3 kişi seçildi. Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilen 3 kişi içinden ve önceki MKYK’da Genel Başkan Yardımcılığı ve Medya Birim Başkanlığı yapan Dursun Döngel’in geleceği kesin gözüyle bakılıyor.

MKYK’NIN İÇİNDEN ÇIKACAK MYK/BİRİM BAŞKANI GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI
Önümüzdeki hafta ise Genel Başkan Sırakaya, MKYK içinden Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) görevlendirecek. MYK üyeleri ise genel sekreter ve genel başkan yardımcıları olmak üzere farklı alanlarda çalışan birim başkanları olarak görev yapacak.

uetd 5 genel kurul

MKYK üyelerinden; Köksal Kuş, Fatih Zingal, Filiz İşler, Asiye Bilgin, Hayrullah Özcan ve Bülent Aydın’ın Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreter olarak MYK’ya gireceği kulislerden gelen bilgiler arasında.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Zafer Sırakaya kimdir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.