avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İşte isim isim HDP’lilerin suçları

Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda gözaltına alınan HDP’li milletvekilleri hakkında çok sayıda fezleke hazırlanmıştı. İşte isim isim suçlamalar.

İşte isim isim HDP’lilerin suçları
A+
A-

Terör örgütü PKK’nın uzantısı olarak kendilerine sunulan iyi niyeti istismar ederek PKK’la bağlarını devam ettiren Meclis’te 59 sandalyeye sahip olan HDP’nin, Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 11 HDP’li vekil gözaltına alındı. İmam Taşçıer ile Nihat Akdoğan hakkındaki gözaltı süreci devam ederken, haklarında gözaltı kararı olan Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün yurtdışında bulundukları öğrenildi. Yani toplam 15 HDP’li vekil hakkında düğmeye basıldı. Gözaltına alınan HDP’li milletvekillerinin, “terör örgütü PKK propagandası yapmak”, “suçu ve suçluyu övmek”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs” gibi suçlamalardan fezlekesi bulunuyordu.

İŞTE FEZLEKELER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü üyesi olmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, Türkiye Cumhuriyeti’ni alenen aşağılamak, terör örgütü propagandası yapmak, Türk milletini, Cumhuriyet’i ve TBMM’yi alenen aşağılamak, Cumhurbaşkanı’na hakaret, devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak, terör örgütü PKK propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a muhalefet, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, hakaret, suç işlemeye alenen tahrik, kanunlara uymamaya tahrik, kamu görevlisinin aleyhine iftira, suç işlemeye tahrik ve suç işlemeye azmettirme, devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya teşebbüs.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliğin ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü: Halkı askerlikten soğutma, terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, askeri yasak bölgelere girmek, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs.

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik: Terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suç ve suçluyu övmek, askeri yasak bölgelere girmek.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak: Terör örgütü propagandası yapmak.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan: Terör örgütü propagandası yapmak.

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken: Suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası, örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamak.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder: Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, suç işlemek amacıya örgüt kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir: Terör örgütü propagandası, silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemeye tahrik etmek.

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım: Terör örgütü propagandası, suçu ve suçluyu övmek.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan: Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek.

YURTDIŞINDA OLANLAR

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız: Terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, suçu ve suçluyu övmek, silahlı terör örgütüne silah sağlamak.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk: Terör örgütü propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik, suçu ve suçluyu övmek.

HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ve HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile ilgili fezleke sürecinin ise sürdüğü öğrenildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.